Parfym

En parfym för varje tillfälle.

Hos oss finns ett stort utbud av parfymer för alla tillfällen och du kan hitta din favoritdoft till ett bra pris. Varför inte beställa parfymen du längtat efter länge? Komplettera gärna med en bodylotion och deodorant. Ta hjälp av filtret för att se vårt utbud av tusentals damparfymer respektive herrparfymer.


Parfym

En parfym för varje tillfälle.

Hos oss finns ett stort utbud av parfymer för alla tillfällen och du kan hitta din favoritdoft till ett bra pris. Varför inte beställa parfymen du längtat efter länge? Komplettera gärna med en bodylotion och deodorant. Ta hjälp av filtret för att se vårt utbud av tusentals damparfymer respektive herrparfymer.

Märke
12 Produkter

Parfym - Vad är toppnot, hjärtnot och basnot?

På NordicFeel har vi ett stort urval av parfymer för både kvinnor, män och unisex. Hitta din favoritdoft som visar vem du är! Läs mer om toppnoter, hjärtnoter och basnoter längre ner, så hjälper det dig att förstå varför du gillar de dofter du gillar. Det underlättar för dig att välja doft i vår webbshop om du skulle vilja prova någon ny. NordicFeel erbjuder dig en symfoni av dofter och vi har ett stort sortiment av alla kända varumärken. Att handla på NordicFeel.se ska vara kul! Därför har vi alltid bra priser, snabba leveranser och fri frakt.

Toppnot, hjärtnot och basnot är de olika byggstenarna i en doft. De framträder under olika tid och parfymtillverkarna väljer ut de dofter som ska ingå i varje stadium. Var någonstans en doft ingår påverkar också dess karaktär. Exempelvis används frukt och citrus ofta i toppnoten i damdofter, medan citrus ofta används i hjärtnoten för herrdofter.

Toppnoten
Toppnoten är den första doft som framträder och känns som tydligast efter 10-15 min. Den försvinner ganska snabbt och lämnar plats åt de andra noterna. Toppnoten består ofta av lätta noter som citrus, mandarin, Ylang Ylang och bergamott.

Hjärtnoten
Hjärtnoten är doftens hjärta och den utvecklas efter 20-60 min. Det är då du märker om doften passar dig och om du gillar den. Det är för att hjärtnoten ska hinna utvecklas som man brukar föreslå att man bär på doften ett tag. När du handlar i vår webbshop är det denna not du ska tänka på. När en doft beskrivs som fräsch, orientalisk, blommig eller träig, så är det ofta hjärtnoten man talar om. För herrdofter används ofta lime, citron och grapefrukt i just hjärtnoten. För kvinnor är blomdofter som jasmin, gardenia, ros vanliga i hjärtnoten. Patchouli kan man också se ibland och beskrivs då som en ”pudrig” doft.

Basnoten
Denna not framträder sist i doftkedjan, efter ett par timmar. Den kan finnas kvar på huden flera dagar efter att du har sprayat dig med den. Det är också den doften som du känner av i kläder. I basnoterna används ofta tyngre dofter som olika träslag t ex sandelträ och ceder, men även torkade grässorter och mysk.

Vad är skillnaden på Eau de Parfum, EdP och Eau de Toilet, EdT?

Skillnaden ligger i doftkoncentrationen. Det påverkar också priserna på dofterna där den dyraste är parfym (parfum). I nedåtstigande led ser du doftkoncentrationerna som följer:

1. Parfum: 15-30%
2. Eau de Parfum (EdP): 10-15 %
3. Eau de Toilette (EdT): 10 %
4. Eau de Cologne (EdC): cirka 5 %

Jag har haft min parfym i flera år. Kan jag verkligen fortfarande använda den?

O, ja! Alkoholen i parfymen gör att de håller oerhört länge. De tål inte starkt solljus, värme eller att utsättas för oxideringen i luften, så undvik att ställa dem under badrumslampan. Då kan den hålla länge och du kan ha glädje av din doft i många, många år. Enjoy!

Produkten har lagts i kundvagnen