No Air


No Air e-commerce – vi levererar skönhet, inte luft!

 

Specialanpassat emballage – mindre luft i paketen – färre transporter

En av de stora utmaningarna som e-handlare står inför idag är transporterna. Många av paketen som skickas med posten är onödigt stora och kräver onödigt stor plats under transporten, dessutom är paketen oftast för stora för att kunna delas ut i brevlådan, vilket innebär ytterligare transporter till utlämningsställen. Med vår hållbarhetssatsning No Air e-commerce minskar vi luften i våra paket och bidrar därmed till färre transporter!

Med kartonger i sju olika storlekar och vadderade kuvert har vi möjligheten att anpassa emballaget efter produkten. Kartongstorlekarna är noggrant uträknade till att passa våra produkter. Varje ny produkt som kommer in i vårt lager mäts och vägs. Detta gör att vi alltid har ett välgrundat underlag för vidareutveckling av vårt emballage. Genom att anpassa vårt emballage efter våra produkter så sparar vi 300 lastbilar per år jämfört med om vi hade begränsat oss till färre lådor.

På Retailday 2019 i Borås utsedde PostNord oss som Best Practice inom e-handeln för vårt arbete med No Air E-commerce. Vi levererar skönhet, inte luft!

Produkten har lagts i kundvagnen