0 Varukorg

Balmain

Pierre Balmain stod för elegansen i dåtidens mode. Något som syns även i dofterna som kännetecknas av traditionellt exklusiv elegans och klassiskt mode, de är både lyxiga och originella. Extatic Edt är en sensuell doft som varar länge på huden.


Balmain

Pierre Balmain stod för elegansen i dåtidens mode. Något som syns även i dofterna som kännetecknas av traditionellt exklusiv elegans och klassiskt mode, de är både lyxiga och originella. Extatic Edt är en sensuell doft som varar länge på huden.


Balmain

Balmain

Balmain grundades år 1945 av Pierre Balmain. Redan från starten så hade Balmain en mycket feminin och praktfull stil. Detta var en mycket stor kontrast från det sättet de flesta brukade klä sig. Han skapade en utpräglad stil som bestod till stor del av broderat textil, klänningar som satt tajt i midjan och långa kjolar. Detta ledde till att Balmains designhus blev en storfavorit hos europeiska kungligheter men även i Hollywood.

Efter andravärldskriget så jobbade Balmain både med Dior och Hubert de Givenchy. När han sedan lämnade för att satsa på att starta något eget så kom framgångarna snabbt på grund av att han hade mästerlig teknik när det gällde att sömma kläder.

New York Times poängterade att Balmain tillsammans med Cristobal Balenciaga och Christian Dior är några av de unga killarna som återupplivade franskt mode efter att Frankrike blivit ockuperat av Tyskland under andra världskriget.

Parfym

1949 så släppte han sin första doft ”Jolie Madame” som lever kvar än idag. En av hans populära parfymer idag är Extatic. Det är en fantastisk doft som får dina tankar på varma vår och sommarkvällar. Det finns också en variant på denna som passar mer till kvällsaktiviteter. Balmain extatic förkroppsligar kvinnan. När man bär denna doft känner man sig glamorös och oerhört självsäker.

Olivier Rousteing

Rousteing var bara 25 år gammal när han fick titeln som kreativt ansvarig hos Balmains designhus 2011. Med en gång så lyckades han skapa en igenkännbar stil. Han förlitade sig på husets historia för att få inspirationen han behövde. Det klassiska sättet man broderar kläderna på hyllas varje gång Rousteing släpper en kollektion. Han har stort ansvar på sina axlar då han alltid måste leva upp till förväntningarna, för han får aldrig glömma att han nu är en del av en lång och legendarisk historik. Han måste alltid möta upp de skyhöga krav som formats av de som satt på samma position tidigare.

Signatur

Balmain signatur är inte svår att missa. Det är guld nästan överallt. Knappar, symboler och för att inte glömma logotypen. Detta har varit Balmains signatur sedan tidiga dagar. Designhusets sköld har dykt upp på senare dagar när designern Olivier Rousteing tog över. Man kan hitta skölden på kläderna men också på flertal accessoarer. Skölden är en mix av referenser som symboliserar ursprunget från Paris men även styrkan och makten från nutidens varumärke.

Guld utsmyckning präglar dagens kollektioner som designas av Rousteing. Både knappar och medaljonger är viktiga komponenter. Rousteing tar ofta inspiration från gamla armékläder och klassiska franska kläder.

Produkten har lagts i kundvagnen