Kategorier
Filtrera
Chanel

Chanel

Chanel är ett av modevärldens mest kända märken och är en inspirationskälla för människor världen över. Idag består Chanels sortiment även av skönhetsprodukter och parfymer. Parfymerna som finns till både män och kvinnor är tidlösa och moderna.

18 produkter från Chanel

Chanel – glamour med historia

Chanel grundades 1910 av fransyskan Coco Chanel, som egentligen hette Gabrielle Bonheur och då var 27 år gammal. Märkets ikoniska logga med två C:n anspelar på smeknamnet, Coco Chanel. Hon inledde sin karriär i modevärlden med att göra enkla hattar, vilka skiljde sig från dåtidens annars mycket präktiga kreationer. När hennes varumärke utvecklades, kom också designen på hennes kläder att präglas av en enkelhet och en nästan sportig look. Till några av de karaktäristiska plagg och accessoarer hon designat hör en dräkt med knälång kjol i tweed, ”den lilla svarta” och väskan Chanel 2.55 - som än idag är en klassiker. Coco Chanel dog 1971, men modehuset hon lämnade efter sig lever vidare med Karl Lagerfeld som omtalad chefsdesigner sedan 1983. Modehuset lanserar idag två kollektioner för haute couture och två kollektioner för prêt-à-porter varje år.

 

Parfym har varit en del av modehuset Chanel länge och redan 1921 skapades den ikoniska doften Chanel No. 5, som kanske är världens mest kända och klassiska parfym för damer. Både parfymen och modehuset fick speciellt ett stort genomslag i och med att Marilyn Monroe i en intervju sa att det ända hon hade på sig när hon sov var Chanel No. 5. Sedan dess har bland annat skådespelerskor som Nicole Kidman och Audrey Tautou, men även Brad Pitt varit ansikte utåt för doften. 

 

Också idag är parfym, skönhetsprodukter och makeup en stor del av modehuset och det är genom dessa produkter många känner det annars mycket exklusiva och dyra märket. I sortimentet hos oss på NordicFeel kan du välja mellan allt från makeup till parfymer, andra skönhetsprodukter, samt gåvosets från Chanel. Till en av de mer kända dofterna för dam idag hör Coco Mademoiselle, för vilken skådespelerskan Keira Knightley figurerat i reklamen. Coco Mademoiselle har en stark karaktär men är samtidigt relativt lätt och fräsch. Den innehåller utöver komponenter som bergamott, litchi, vit mysk och bourbonvanilj självklart också Chanels signaturingredienser May Rose Absolute och Jasmine Absolute. 

 

Hur Chanels breda utbud av makeup kan användas, visar den världskända modellen Gisele Bündchen upp i ett samarbete med märkets makeup-artist Lucia Pica under våren 2016. Webbserien som heter Beauty Talks och sänds som en vlogg, går igenom olika typer av produkter och sätt att använda dem på för bästa resultat. Flera av produkterna de tipsar om och andra därtill, hittar du såklart i vårt sortiment hos NordicFeel!