Kategorier
Filtrera
Christian Dior

Christian Dior

Få andra varumärken är omgivet av samma flärd och lyx som det ikoniska franska varumärket Christian Dior. Varumärket står för innovativ elegans, kreativitet och skönhet vilket genomsyrar alla produkter som skapas. Den första doften som lanserades 1947 av dofthuset Christian Dior Parfums var Miss Dior.

38 produkter från Christian Dior

Christian Dior – ikonisk lyx utan kompromisser

Christian Diors parfymer, skönhetsprodukter och makeup vinner ofta utmärkelser. Deras mascara Diorshow är mångas favorit och deras innovativa foundations som smälter in i huden är vida omtalade och uppskattade. De flesta har säkert hört talas om parfymer som den kultförklarade damdoften Poison och den klassiska herrdoften Fahrenheit. Hos oss hittar du alla dessa produkter och många fler från Christian Dior. Till vänster i webbshopen har du vårt filtreringsverktyg så att du snabbt hittar de produkter som är intressanta för just dig. Har du några frågor om dofter eller produkter, så tveka inte att höra av dig till oss. Vi finns här för dig.

Företaget grundades 1946 av just Christian Dior och idag är modehuset ett av världens främsta. De levererar både haute couture-mode och pret-à-porter, samt parfymer, kosmetik och hudvårdsprodukter.

Christian Dior ville redan från start skapa en enhetlig upplevelse mellan mode, skönhet och dofter. Parallellt med öppnandet av designstudion, så skapade Dior även sitt parfymhus, och några år senare började han även sälja skönhetsprodukter. Idag är modehuset lika känt för sina eleganta och spännande kollektioner, som för sina ikoniska parfymer och för sina skönhetsprodukter som är en av de starkast lysande stjärnorna på himlen för lyxiga skönhetsprodukter.

Huset Dior är historiskt efter att ha skapat den nya stilen, The New Look för efterkrigstidens kvinnor. När modehuset Dior öppnade upp dörrarna till sin ateljé och butik för efterkrigstidens kvinnor var trycket enormt efter skönhet, lyx och flärd i vackra tyger och innovativa snitt som framhävde de kvinnliga formerna, långt från krigstidens strama uniformer och grova tyger. Det feminina timglasformade modet The Look, blev en omedelbar succé och gjorde att modehuset snabbt blev framgångsrikt och välrenommerat. Dior-huset fick ta beställningar från kungligheter och filmstjärnor över hela världen. 

Än idag har filmstjärnor en betydande roll för varumärkets image och du kan ofta se kreationer från Dior-huset på röda mattan. Dior har haft flera kända ansikten både som kunder och i sina kampanjer, Marilyn Monroe, Ava Gardner, Jane Russell, Marlene Dietrich, Elizabeth Taylor, Julia Roberts, Charlize Theron, Jennifer Lawrence, Nathalie Portman, sångerskan Rihanna och Johnny Depp, för att nämna några.