Kategorier
Filtrera

Doftljus

289 Produkter i kategori Doftljus

Doftljus skapar en mysig stämning i hemmet och är samtidigt en fin inredningsdetalj. Välj gärna doft efter säsong för att skapa en trivsam atmosfär. Doftljus med kryddigare toner såsom kanel och kardemumma passar perfekt under vinterhalvåret medan friska essenser som citrus och apelsin ger ett fräscht intryck under våren och sommaren. Hos oss på NordicFeel kan du välja mellan flera doftljus i olika stilar och prisklasser som passar just dig och ditt hem!  Populära varumärken  är bland annat  Yankee Candle och Voluspa

Visa mer Visa mindre

Doftljus är en fröjd för alla sinnen!

Ett doftljus får dig att slappna av, det doftar ljuvligt, ser vackert ut och det skapas en hemtrevlig atmosfär med ett brinnande doftljus. Ett vackert doftljus är en detalj som dina gäster lägger märke till. De senaste åren har efterfrågan formligen exploderat och många företag skapar sina egna doftljusserier.  Doftljus är en lyxig detalj för både hem och själ som alla har råd med och som du kan njuta av under många timmar. Doftljus är den perfekta presenten. Vet du inte vad du ska köpa till någon så blir ett fint doftljus en garanterad succé. Vi har samlat några härliga doftljus som passar alla hem och plånböcker. Saknar du något varumärke så kontakta oss gärna och tipsa!

Varför är det sådan skillnad i pris på olika doftljus?

Det är som så många andra varor vi konsumerar. Vissa varumärken lanserar sig som lyxigare och kan därför ta ett högre pris. Dessutom designas de dyrare doftljusen mer för att även vara en snygg inredningsdetalj. Ofta är det så att de dyrare är av bättre kvalitet och har längre brinntid. Prisskillnaderna kan också bero på var i världen doftljusen produceras. Miljöaspekter påverkar priset. Odlings- och skördeprocesser av ingredienser sker på olika sätt. För att vara mer miljömedveten bör du undvika ljus med mycket paraffin i. Paraffin är en restprodukt från råolja och är inte förnybar. Dessutom påverkar brinnande paraffin ozonlagret som bidrar till växthuseffekten. Doftljus som tillverkas av sojavax, 100 % stearin eller bivax är bäst ur miljösynpunkt. Viss palmolja funkar också, den som inte bidrar till nerhuggning av regnskog, men som konsument kan det vara svårt att veta vilken palmolja som använts i ljuset. Priserna påverkas också av doftoljorna. De dyrare doftoljorna är i regel lite mildare i sin framtoning. Brinntiden är en av de mest avgörande faktorerna som kan påverka priset. Voluspa i NordicFeels sortiment har exempelvis en brinntid på hela 120 timmar!

Vad innebär det att ett doftljus är ekologiskt?

Det finns inte många ljus på marknaden som kan kalla sig helt ekologiska. Däremot kan man hålla ögonen öppna för ”miljövänliga” alternativ. Ekologiska ljus är ofta tillverkade av sojavax, miljövänligt rapsvax eller 100 % stearin. Veken är ofta i bomull. För att ett doftljus ska få kallas ekologiskt måste hela framställningen av produkten och dess ingredienser vara ekologiska. Det räcker alltså inte att enbart vaxet eller doftoljorna är ekologiska, alla delar inklusive odlings- och tillverkningsprocesserna måsta vara ekologiska och miljövänliga. Ett ekologiskt doftljus som transporteras med flyg eller annat icke-miljövänligt transportmedel grumlar såklart också det ekologiska begreppet något.