Better You

Rosmarinolja EKO Eterisk

Storlek

129 kr
Utgått
Fri frakt över 199 kr
Fria returer

Höjdpunkter

Mjäll
Mjäll

Beskrivning

Artikel: 101348
ROSMARINOLJA EKO ETERISK 10 ml
Ekologisk Rosmarinolja (Rosmarinus officinalis). Framställd genom destillering av blad och blommor/knoppar. Används oftast som aromaterapi.
- 100% eterisk olja från Rosmarin
- Ekologisk olja från Spanien
- Örtig, söt och lite besk doft
Färsk Rosmarinolja har en stark, fräsch, slät, men samtidigt trä/ört-aktig arom. När den torkar så får den en träig-balsamisk ton. Detta är en mycket fin, komplex och väldoftande olja. Genom ångdestillering utvinns den eteriska oljan som sen ger en doft liknande mynta, men örtigare och sötare. Doften kan variera mellan att vara lite besk och söt beroende på säsong och när den skördats. Rosmarin är en mellannot som passar bra ihop med Basilika, Bergamott, Sandelträ, Grapefrukt, Citron, Citrongräs, Mandarin, Pepparmynta, Timjan, Tallbarr, Apelsin, Oregano/Moringa och Lavendel.
Rosmarinolja är en olja med många fina egenskaper. Använd den gärna i aromalampor för att sprida doften i rummet, doften anses hjälpa till med minne, koncentration och andra kognitiva förmågor. Den är även vanlig i hud – och hårvårdsprodukter och i luftrenare.
Rosmarin innehåller flera verksamma ämnen och den som är mest intressant för just hudvård är verbenone. Speciellt om du har torr, blek, trött och åldrande hud så är eterisk rosmarinolja att föredra. Den hjälper till att återfukta och stimulera huden vilket kan ge den ny lyster och spänst. Om du istället har problem med akne eller oren hud så kan du blanda rosmarin och tea tree - vilket kan hjälpa till att rena huden.
Även i hårvård är rosmarinolja användbar, eftersom den stimulerar hårbotten och därmed minskar risken för torr och irriterad hud som kan ge upphov till mjäll. Eftersom eteriska oljor är koncentrerad form så ska de aldrig användas direkt på huden, utan rosmarinolja blandas gärna med en neutral olja som mandel, jojobaolja eller arganolja. Här får du också ett enkelt och billigt sätt att göra ditt eget ansiktsvatten, med din Rosmarinolja.
Gör det själv- tips!
Ansiktsvatten med Rosmarinolja
• Fyll 100 ml flaska med 3/4 destillerat vatten
• 2 droppar av eterisk olja Rosmarin
• Fyll resten av flaskan med aloe vera (går utmärkt att ta direkt från en planta hemma)
Blanda alla ingredienserna noga genom att skaka flaskan. Kom ihåg att alltid skaka flaskan innan användning. Spraya sedan över ansiktet vid behov. Lugnar både hud och själ.
Ingredienser: Ekologisk Rosmarinolja (Rosmarinus officinalis). Framställd genom destillering av blad och blommor/knoppar.
Användning: Utblandad i olja (max. 2 % koncentration) på huden eller som aromaterapi. Börja med ett litet område för att kontrollera tolerans. Hälsoskadlig outspädd. Använd skyddshandskar, -kläder, ögon- och ansiktsskydd. Inandas ej damm/rök/dimma/ångor/spray. Tvätta huden noga efter användning.
Fara! Detta ämne kan vara dödligt vid förtäring om det kommer ner i luftvägarna, är giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter, är en brandfarlig vätska och ånga, orsakar allvarlig ögonirritation, kan orsaka skador på organ, orsakar hudirritation och kan orsaka allergisk hudreaktion.
VID FÖRTÄRING: Ring genast Giftinformationscentralen/läkare. Framkalla INTE kräkning.
Vid direkt hudkontakt: Tvätta grundligt med tvål och vatten.
VID DIREKT ÖGONKONTAKT: Skölj försiktigt med vatten i flera minuter. Om möjligt, avlägsna kontaktlinser, fortsätt skölj.

Betyg & recensioner

Det finns inga recensioner för denna produkt.