0 Varukorg

Mascara

Med mascara på fransarna framhäver du dina ögon och får en öppnare, klarare blick. Med NordicFeels mascaror kan du skapa effekter som förlänger, skapar volym och böjer. Du kan få flirtiga dramatiska fransar eller välja en mer nedtonad look. Mascaran är också det där lilla extra som ofta lyfter en makeup.


255 Produkter

Mascara - magiska ögon

Den första mascaran skapades av kemisten T. L Williams åt hans syster Mabel och var baserad på vaselin och var gjord i kakform. Detta blev startskottet för företaget Maybelline, som är en kombination av Mabel och vaselin. Den första mascaran i cylinderform med borste i skapades 1958 av Max Factor och kallades Mascara Wand, där ”wand” betyder trollstpö. Att mascara kan skapa magi och förtrollande ögon håller vi på NordicFeel helt och hållet med om! I vårt sortiment hittar du magiska mascaror från de båda grundarna Maybelline och Max Factor, men också från andra varumärken som alla blivit kända för sina mascaror, som Lancôme, Dior, YSL och L’Oréal. I vår webbshop hittar du mascaror i flera färger. Svart för en intensiv blick, brun för dig som är blond eller vill ha en mer vardaglig look. Prova gärna mörkblå för extra djup i dina ögon. Ibland kan det räcka med en färgad mascara längst ut på franstopparna för att få mer intensitet i blicken.

Jag får inte tillräckligt med volym fast jag använder flera lager

Ja, det är tyvärr så för många. Andra behöver bara lägga på ett ynka lager mascara för att få de längsta och fylligaste fransarna man sett, medan man själv kanske måste kämpa med flera lager eller använda flera olika sorters mascaror. Ibland finns det inga genvägar, men här kommer tips för vackra, långa fylliga fransar.

1. Använd primer
Med en primer skapar du en bra bas som gör att mascaran fäster bättre. I Nordicfeels sortiment hittar du t ex primer från Glo Minerals.

2. Flera lager
Det bästa sättet att öka volymen och längden på dina fransar är att lägga flera lager. Låt torka något mellan appliceringarna. Använd separat borste eller franskam, Kom ihåg, inga hopklistrade spindelben som far åt alla håll. Det gör ingen glad.

3. Mascaror med dubbeleffekt
För vissa fungerar det utmärkt att använda en mascara och bygga upp flera lager med. För andra medför varje nytt lager att fransarna klumpar ihop sig. Då är det bättre att använda mascaror med dubbel effekt, som exempelvis L’Orèals Double Extension-mascara som innehåller en ljusare grundfärg som du bygger upp fransen med och en vanlig mascara som du omsluter grunden med. De båda produkterna finns i var sin ände av cylindern, enkelt och smidigt. Du hittar olika varianter i NordicFeels webbshop.

Produkten har lagts i kundvagnen