Rengöring

Håll dina sminkborstar rena och fräscha! En rengöring för dina sminkborstar är A och O om för att säkerställa god hygien och förlängd livslängd på dina sminkborstar. Tvätta dina sminkverktyg ofta, gärna en gång varannan vecka så håller de sig rena och fräscha.

Tips: Använd gärna en desinficerande spray efter varje användning så slipper du rengöra dina sminkborstar lika ofta!

Visar 48 av 15 Artiklar
Visa fler produkter

Rengöring

Tvätta sminkborstar

Att rengöra sminkborstar är A och O för att upprätthålla en god hygien. Det finns olika sätt att tvätta sminkborstar på och här kan du få några tips. Särskilt när du har flera sminkborstar i omlopp är det extra viktigt att hålla alla i ett bra skick. När du handlar sminkborstar hos Nordicfeel kan du vara säker på att du får produkter av högsta kvalitet.

Tvätta sminkborstar på rätt sätt

Det är vanligt att man förvarar sina sminkborstar tillsammans med det övriga sminket huller om buller i en sminkväska eller necessär. På det viset blir dock sminkborstarna väldigt smutsiga och samlar på sig extra mycket damm, bakterier och smuts. Att tvätta sminkborstar regelbundet är därför mycket viktigt, men att genomföra sin rengöring sminkborste på rätt sätt är minst lika viktigt.

Beauty blender rengöring hos Nordicfeel

Om du använder en beauty blender med jämna mellanrum måste även denna rengöras. Det bästa är att använda en speciell beauty blender rengöring för att säkerställa att blendern blir ordentligt rengjord, i annat fall kan olja och smuts fastna i den. En regelbunden rengöring håller din hud fräsch och frisk. Hos Nordicfeel hittar du kompletta rengöringskit för snabb och enkel rengöring.

Tvätta sminkborstar regelbundet

Att tvätta sminkborstar är med andra ord viktigt för både din ansiktshygien och borstarnas livslängd. Om du tvättar för sällan eller rent av inte alls kan den smuts och de bakterier som annars samlas i borsten orsaka oren hy, finnar och akne. För att säkerställa sminkborstarnas hygien mellan tvättar kan du köpa ett desinficerande spray som du kan spraya på dina sminkborstar efter varje användning. Testa gärna sprayrengöringen CLINIQUE Makeup Brush Cleanser.

Rengöringstips för sminkborstar

Hur ofta ska man rengöra beauty blender och sminkborstar? Blendern är bra att rengöra efter varje användning medan rengöring av sminkborstar rekommenderas varje vecka. En smutsig sminkborste ger inte samma effekt om den används när den är full av gammalt smink och smuts. Du bör rengöra dina sminkborstar på olika sätt beroende material. Om borsten är syntetisk använder du ljummet vatten och diskmedel, men om den är av äkta hår ska du sköta den som ditt eget hår, med schampo och balsam. Låt sedan sminkborsten självtorka.

Håll ordning i väskan

Det finns fler bra tips för att hålla dina sminkverktyg i bra skick. Att rensa ur badrumsskåpet och sminkväskan med jämna mellanrum är ingen dum idé. Du kan också skaffa en sminkväska som fungerar som en organizer som håller ordning på dina saker. Det är också viktigt att din beauty blender cleanser rengör enkelt och smidigt eftersom du bör använda den nästan dagligen.

Ut med det gamla och in med nytt

Ibland är det tyvärr dags att skiljas från sin favoritkajal eller älsklingsrouge, hur mycket man än gillat dem. Kasta gammalt smink och redskap som sett sitt bäst före-datum och passa på att köpa nytt och fräscht hos Nordicfeel! Förpackningar som saknar lock, smink som börjar torka, allt går att ersätta och på nordicfeel.se har du råd att handla nytt smink och redskap tack vare våra låga priser och kostnadsfria frakt.

Separera sminkborstarna

När det kommer till olika sminkborstar kan det även vara en bra idé att investera i en sminkborsthållare som håller borstarna separat stående i upprätt läge, vilket är det bästa för att de ska hålla sig rena och fina länge. Handla dina sminkverktyg redan idag hos Nordicfeel, du har alltid fria returer om du mot förmodan skulle ångra något i ditt köp.