0 Varukorg

Parfym


SUSTAINABLE FRAGRANCE

Här har vi samlat väldoftande ekologiska, naturliga, veganska och miljömärkta parfymer. Här finns naturliga parfymer som doftar lika gott som sina syntetiska motsvarigheter, ett hållbart alternativ för att du ska kunna välja den parfym som passar dig och din livsstil bäst. Använd filtreringen för att enkelt sortera bland egenskaperna som du värdesätter hos dina parfymer!

25 Produkter

Naturlig parfym

Innehållet i parfymflaskorna har länge dominerats av en syntetisk parfymmarknad, men nu har fler och fler varumärken kommit med naturliga motsvarigheter. Skillnaden mellan naturlig parfym och vanlig, traditionell parfym är att den som vi kallar ”vanlig” parfym innehåller syntetiska ingredienser som är tillverkade för att efterlikna naturliga doftämnen, men även för att doften ska hålla längre. Eteriska oljor används ofta i naturlig parfym. Eteriska oljor består av olika blommor, växter och örter.
Det som är typiskt för naturlig parfym är att innehållet av naturliga ingredienser är högre och parfymen innehåller färre syntetiska ingredienser. I vissa fall kan hela innehållet vara av naturligt ursprung. 
Idag finns det inget regelverk för vad som får kallas naturligt. Därför har vi valt att endast märka produkter som naturliga om minst 70% av ingredienserna är av naturligt ursprung.
Ingredienserna i naturlig parfym kommer från naturliga ämnen som exempelvis blommor, växter och örter. 
Idag finns det flera naturliga parfymer på marknaden och det kommer bara fler i takt med att intresset för naturliga parfymer ökar mer och mer. 

 

Ekologisk parfym

De senaste åren har även intresset för ekologisk parfym ökat. Utmaningen för många eko-parfymtillverkare är att leverera kvalitetssäkra produkter till ett bra pris. Hos oss på NordicFeel hittar du ekologisk parfym till ett bra pris.
Naturlig och ekologisk parfym kan bland annat innehålla ekologisk, naturlig alkohol och eteriska oljor. Ofta strävar man efter att göra sina produkter helt biologiskt nedbrytbara.
Ekologiska ingredienser är alltid av naturligt ursprung och har odlats ekologiskt. Men det är viktigt att påpeka att certifierade produkter oftast inte kan innehålla 100% ekologiska ingredienser. Det beror på att innehåll som till exempel vatten inte kan klassas som ekologiskt då det är en ingrediens som inte går att odla. 

 

Miljövänlig parfym

Letar du efter en miljömärkt parfym? FSC är en oberoende, internationell miljöorganisation som verkar för ett ansvarsfullt bruk av världens skogar. Organisationen har stor fokus på miljöhänsyn, bra arbetsvillkor och socialt ansvarstagande. Clean har flera härliga dofter som alla är certifierade av FSC.
Vad är miljövänlig parfym? En miljövänlig parfym kan till exempel vara en sådan som har minskat sin miljöpåverkan genom att använda hållbara och återvinningsbara förpackningsmaterial, eller som tillverkas i en parfymfabrik som drivs av förnyelsebar energi.

 

Vegansk parfym

Veganska parfymer är fria från animalier och tillverkad av växter, blommor eller örter men även syntetiska tillsatser för att hålla samma kvalitét som andra parfymer. Vegansk parfym är inte heller testad på djur i något led. Är du vegan eller intresserad av vegansk parfym? Clean är ett varumärke som erbjuder vegansk parfym, de är dessutom FSC märkta. Vi har vegansk parfym som är cruelty free för dig som värnar om djuren.
I Sverige följer vi EU-lagstiftningen som förbjuder djurtester. Vi på NordicFeel har valt att endast märka en produkt som vegansk så länge inte varumärket säljer sina produkter i Kina, där det är lag på att djurtesta kosmetiska produkter. 
I listan nedan finner du några certifieringar som kan vara bra att hålla utkik efter när du letar efter vegansk och cruelty free parfym.

 

• PETA – Världens största djurrättsorganisation. Certifierar endast produkter som är veganska och som inte testas på djur. • Leaping Bunny – Säkerställer att produkterna inte testas på djur. • The Vegan Society – Världens största vegan-organisation. Certifierar endast produkter som är 100% veganska.

Produkten har lagts i kundvagnen