0 Varukorg

Doftljus


SUSTAINABLE FRAGRANCE

Inred ditt hem med miljövänliga doftljus. Här hittar du naturliga doftljus gjorda på sojavax, kokosvax och stearin. Du hittar även veganska, ekologiska och miljömärkta ljus. Använd filtreringen för att enkelt sortera bland egenskaperna som du värdesätter hos dina doftljus!

60 Produkter

Miljövänliga doftljus

Varför ska man köpa miljövänliga doftljus? Miljövänliga doftljus kan göra att priset skiljer sig från vanliga doftljus. Det kan tillexempel vara så att miljöaspekter påverkar priset. Som miljömedveten bör du undvika ljus med mycket paraffin i. Paraffin är en restprodukt från råolja och är inte förnybar. Dessutom påverkar brinnande paraffin ozonlagret som bidrar till växthuseffekten. 
Doftljus som tillverkas av sojavax, 100 % stearin, kokosvax eller bivax är bäst ur miljösynpunkt. Viss palmolja funkar också, den som inte bidrar till nerhuggning av regnskog, men som konsument kan det vara svårt att veta vilken palmolja som använts i ljuset. 

Naturliga doftljus

Är du ute efter naturliga doftljus? Välj då ett vegetabiliskt doftljus av sojavax, kokosvax eller bivax. Vegetabiliska doftljus brinner vid lägre temperaturer än vanliga paraffinljus. Detta gör att ditt naturliga doftljus håller längre. Naturliga doftljus är hållbart och miljövänligt.

 

Doftljus: sojavax

Doftljus gjorda av sojavax är gjorda av den förnyelsebara, förhållandevis billiga och snabbväxande sojaplantan. Därför kan det vara ett bra alternativ för dig som vill ha ett naturligt doftljus.

 

Doftljus: kokosvax

Doftljus av kokosvax framställs av kokosnötter. Dessa är ofta helt ekologiska då det inte finns någon anledning att bespruta kokosnötter efter som att de har ett hårt och tjockt skal som skyddar mot ohyra. Doftljus gjorda på kokosvax brinner långsamt och är ett miljövänligt, hållbart alternativ.

 

Ekologiska ljus

Det finns inte många ljus på marknaden som kan kalla sig helt ekologiska. Däremot kan man hålla ögonen öppna för ”miljövänliga” alternativ. Ekologiska ljus är ofta tillverkade av sojavax, miljövänligt rapsvax eller 100 % stearin. Veken är ofta i bomull. För att ett ekologiskt doftljus ska få kallas ekologiskt måste hela framställningen av produkten och dess ingredienser vara ekologiska. Det räcker alltså inte att enbart vaxet eller doftoljorna är ekologiska, alla delar inklusive odlings- och tillverkningsprocesserna måsta vara ekologiska och miljövänliga.

 

Veganska doftljus

Vegetabiliska doftljus kan vara gjorda på paraffin, sojavax, kokosvax eller rapsvax. Undvik stearinljus och ljus av bivax då dessa innehåller animaliska ingredienser eller bi-produkter från djur. Stearinljus framställs vanligtvis från animaliska fetter. Det finns även veganskt stearin som är av vegetabiliskt ursprung. För att vara helt säker är det bäst att kontakta tillverkaren.
 

 

Produkten har lagts i kundvagnen