0 Varukorg

Hudvård


SUSTAINABLE SKINCARE

Nu har vi gjort det enklare för dig att hitta våra ekologiska, naturliga, miljömärkta och veganska dofter och rumsdofter! Här har vi samlat certifierade produkter, det vill säga produkter som produceras enligt exempelvis ECOCERTs, PETAs eller The Vegan Societys specifika krav. Du hittar även varumärken som garanterar 100% veganskt innehåll, har höga krav på naturliga eller ekologiska ingredienser. Använd filtreringen för att enkelt sortera bland egenskaperna som du värdesätter hos dina dofter!

833 Produkter

Naturlig hudvård

Det som utmärker naturlig hudvård är att det ofta innehåller få syntetiska ingredienser, eller i vissa fall inga alls. Idag finns det inget regelverk för vad som får kallas naturligt. Därför har vi valt att endast märka produkter som naturliga om minst 70% av ingredienserna är av naturligt ursprung. Naturlig hudvård innebär att ingredienserna kommer från naturliga ämnen som exempelvis växter, kokos, olivolja eller avokado. Ingredienserna har ett naturligt ursprung men kan sedan ha processats på vägen och kan därmed innehålla tillsatser. Hos oss på NordicFeel finner du ett stort sortiment av naturlig hudvård.

 

Ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård innehåller ingredienser från odlingar där starka bekämpningsmedel och konstgödning inte är tillåtet. Förutom att ekologiska produkter håller vissa kanske oönskade tillsatser borta från din kropp så gör du också en insats för miljön och vårt ekosystem som bland annat får ett renare vatten. Ekologiska ingredienser är alltid av naturligt ursprung och har odlats ekologiskt. Men det är viktigt att påpeka att certifierade produkter oftast inte kan innehålla 100% ekologiska ingredienser. Det beror på att innehåll som till exempel vatten och lera inte kan klassas som ekologiskt då det är ingredienser som inte går att odla. Hos oss på NordicFeel hittar du ett bredd utbud av ekologisk hudvård.

 

Svenska ekologiska hudvårdsmärken

Letar du efter svenska ekologiska hudvårdsmärken? Vi erbjuder ett stort utbud av miljövänlig och hållbar hudvård. Använd filtreringen för att hitta svensktillverkad ekologisk hudvård. I listan nedan har du några av de ekologiska hudvårdsmärkena som produceras i Sverige.

• Björn Axén

• M Picaut Swedish Skincare

• Maria Åkerberg

• Moyana Corigan

 

Certifieringar inom naturlig & ekologisk hudvård

I listan nedan nämner vi några av de certifieringar som säkerställer att din hudvård har ett högt innehåll av naturliga och ekologiska ingredienser:

• NaTrue: Garanterar ett högt innehåll av naturliga och ekologiska ingredienser. NaTrues certifiering är indelad tre nivåer. Det första stadiet Natural Cosmetics, kräver att 90% av innehållet ska vara naturliga ingredienser. Natural Cosmetics With Organic Portion är den andra nivån, som garanterar att minst 70% av de naturliga ingredienserna kommer från ekologiska jordbruk och/eller från en kontrollerad odling av vilda växter. Den sista och högsta nivån Organic Cosmetics är svårast att uppnå, då den kräver att minst 95% av innehållet ska vara av naturligt ursprung och från certifierade ekologiska jordbruk och/eller från en kontrollerad odling av vilda växter.

• ECOCERT: Garanterar ett högt innehåll av naturliga och ekologiska ingredienser. ECOCERTs certifiering är indelad i två nivåer. Natural Cosmetic har krav att på minst 50% av innehållet ska vara av naturligt ursprung och 5% av det ska vara ekologiskt. Organic Cosmetic kräver att minst 95% av innehållet ska vara av naturligt ursprung och att minst 10% av det är ekologiskt.

USDA Organic: Uppdelat i tre olika nivåer. Made with Organic Ingredients måste ha minst 70% ekologiska ingredienser, resterande 30% ska bestå av ingredienser som USDA har godkänt. Organic 95% kräver att minst 95% av innehållet är ekologiskt, resterande 5% ska bestå av ingredienser som USDA har godkänt. 100% Organic är precis som det låter 100% ekologiskt.

 

Miljömärkt hudvård

I listan nedan nämner vi några av de certifieringar som säkerställer att din hudvård är ett bra miljöval.

FSC: En oberoende, internationell miljöorganisation som verkar för ett ansvarsfullt bruk av världens skogar. Med stor fokus på miljöhänsyn, bra arbetsvillkor och socialt ansvarstagande.

Svanen: Nordisk miljömärkning som drivs på uppdrag av regeringen. Svanen certifiering får varumärken med mindre energiförbrukning, utsläpp till luft och vatten samt kemikalieanvändning.

Grön Salong

 

Vegansk hudvård

De senaste åren har vegansk hudvård blivit mer och mer populär. Fler och fler hudvårdsmärken blir fria från animalier. Vegansk hudvård är gjord av växter, mineraler men även säkra syntetiska tillsatser för att vara precis så säker och effektiv som annan hudvård. Hos oss på NordicFeel finner du ett stort utbud av vegansk hudvård.

 

Vad är vegansk hudvård?

Vegansk hudvård är fri från animaliska ingredienser och även fri från biprodukter från djur. Biprodukter kan vara t.ex. honung, bivax eller mjölk. Vegansk hudvård är inte heller testad på djur i något led. I Sverige följer vi EU-lagstiftningen som förbjuder djurtester. Vi på NordicFeel har valt att endast märka en produkt som vegansk så länge inte varumärket säljer sina produkter i Kina, där det är lag på att djurtesta kosmetiska produkter.

• Innehåller inga animaliska ingredienser

• Innehåller inga animaliska biprodukter som bivax, honung eller mjölk

• Inte djurtestat i något led

 

Vegan-certifieringar

Det finns några certifieringar du kan hålla utkik efter om du är intresserad av vegansk och cruelty free hudvård. I listan nedan finner du certifieringarna som är vanligast inom vegansk hudvård.

PETA – Världens största djurrättsorganisation. Certifierar endast produkter som är veganska och som inte testas på djur.

Leaping Bunny – Säkerställer att produkterna inte testas på djur.

The Vegan Society – Världens största vegan-organisation. Certifierar endast produkter som är 100% veganska.

 

Svenska hudvårdsmärken

Letar du efter svenska hudvårdsmärken? Vi erbjuder ett stort utbud av miljövänlig och hållbar hudvård. Använd filtreringen för att hitta svensktillverkad hudvård. I listan nedan har du några av hudvårdsmärkena som produceras i Sverige. Hos oss på NordicFeel finner du ett stort utbud av svenska hudvårdsmärken.

• Beard Monkey

• Björn Axén

• CCS

• Cicamed

• M Picaut Swedish Skincare

• Maria Åkerberg

• Moyana Corigan

• Nõberu of Sweden

Produkten har lagts i kundvagnen