Cacharel

Cacharel är ett franskt mode- och doftmärke som har funnits sedan 1960-talet och som har skapat en rad med några av våra mest kända och omtyckta dofter. Kännetecknande för Cacharel parfym är ungdomliga och feminina dofter som har blivit mångas favoriter genom åren. Bland Cacharel perfume som har blivit riktiga klassiker kan nämnas Eden, Noa och Anaïs Anaïs. Här hos Nordicfeel hittar du både EdP, EdT, parfym, deodorant och kroppslotion.

Satsa på flera produkter med samma doft

Om du föredrar att ha flera produkter ur samma doftserie så kan du prova Amor Amor som är en blommig och fruktig doft för kvinnor och som lanserades 2003. Toppnoter är svart vinbär, cassia och citrusfrukter som apelsin, bergamott, mandarin och grapefrukt och hjärtnoter ros, aprikos, jasmin och liljekonvalj. I basen finner du noter av vanilj, tonkaböna, mysk, ambra och cederträ. Även Noa är en blommig doft, men här i en blandning med mer träaktiga doftnoter.

Noa lanserades 1998 och i toppen finner du vit mysk, pion, fresia, persika och plommon; hjärtnoter är liljekonvalj, jasmin, ylang-ylang och ros medan kaffe, vanilj ,sandelträ, koriander, tonkaböna och cederträ finns i botten. Ursprunget till framgången finner man i den första doften, Anais Anais, från 1978 som designmässigt är en tydlig hälsning från 80-talet med sin rosa och blågrå blomsterlogo. Doften har samma karakteristiska bas som de andra, men med distinkta tillägg av hyacint, läder och patschouli.