Davidoff

Davidoff är ett känt parfymmärke med rötterna i cigarrbranschen. Zino Davidoff, som står bakom märkets parfymer, har i sina kollektioner stort fokus på kvalitet och lyx och när du shoppar Davidoff kan du vara säker på att få en parfym av hög kvalitet. Den stora genomslagsdoften för märken är Cool Water, en parfym som än idag är populär, både bland kvinnor och män världen över. I sortimentet här på NordicFeel hittar du dels Cool Water, men också andra parfymer och tillhörande doftprodukter. Varför inte köpa ett giftset för att ge bort eller använda själv för en mer komplett doftbild av din favoritparfym?

Davidoff – från småskalig butik till världsomspännande bolag

Zino Davidoff föddes i Ukraina under början av 1900-talet. Han var son till en cigarrimportör och tidigt i Zinos liv flyttade familjen till Schweiz för att undkomma de påvra förhållandena som rådde i landet. I Schweiz fortsatte familjen på faderns bana och öppnade en butik för cigarrer. Zino var på resande fot under några år i sina unga vuxenår, men kom senare tillbaka till Schweiz och butiken. Där vidareutvecklade han familjens märke, till att bli det både exklusiva och världsomspännande bolag som Davidoff är känt som idag

Zino Davidoff utvecklades från att bara handla med cigarrer, till att också ge sig in i parfymens värld, det område man idag hos de flesta är mest kända för. Det viktiga steget kunde göras tack vare en både utsökt och exklusiv smak, men också på grund av en genuin känsla och uppfattning om bra kvalitet. Märkets första parfym lanserade 1984. Doften som fick heta Davidoff for men, var tillverkad i samarbete med den framstående parfymtillverkaren Coty och var likt märkets övriga produkter lyxig och exklusiv.

Davidoffs parfymer

Parfymtillverkningen fortsatte efter den initiala doften Davidoff for men. Alla Davidoffs parfymer karaktäriseras av kvalitet, äkthet och exklusivitet och kan upplevas som både friska, klassiska och kittlande kryddiga. Portföljen innefattar både dofter för honom och henne, även om man främst gjort sig känd för herrparfym. Märkets exklusiva känsla går igen i parfymernas välarbetade flaskdesign som är både snygg och praktisk utförd med olika kulörer speciellt anpassade för de olika dofterna. 

År 1988 kom Davidoffs första riktiga världssuccé, Davidoff Cool Water. Cool Water, som än idag är en storsäljare, är inspirerad av havet och ger en så väl avslappnande som svalkande och uppfriskande känsla med noter av lavendel och pepparmynta. Hos oss på NordicFeel idag hittar du Davidoff Cool Water i versioner både för honom och henne, med tillhörande doftprodukter som after shave och deostick. Davidoff Cool Water finns också i uppdaterade versioner som Wave, Night Dive och Summer 2014. 

Till övriga dofter från Davidoff hör bland annat Hot Water, Champion, Adventure och Echo. Märket har ett större utbud av herrparfym och du hittar därför också fler av dessa hos oss på NordicFeel. Trots det håller damparfymerna som lanseras mycket hög kvalitet och både Cool Water och Cool Water Night Dive går att köpa som giftset.