Laura Biagiotti parfym

Laura Biagiotti är ett italienskt modehus som har producerat några helt fantastiska parfymer och de har blivit omåttligt populära hos oss och vi älskar dessa parfymer lika mycket som våra kunder! Den första parfymen lanserades 1982 och 1988 kom deras storsäljare Roma. 1995 kom den även för män. Den karakteristiska moderna men samtidigt klassiska prägeln hos Laura Biagiotti är lätt att tycka om, och Laura Biagiottis parfym passar män och kvinnor i alla åldrar.

Legenden Laura Biagiotti

Laura Biagiotti, född 1943 i Rom, är en av de mest framstående namnen inom italienskt mode. Känd för sina innovativa materialval och samarbeten, startade hon sin karriär 1965 med en butik i Florens. Tillsammans med sin partner och make Gianni Cigna utvecklade hon exklusiva kollektioner för välkända italienska designers. 1982 introducerade Laura Biagiotti sin första parfym, Fiori Bianchi, följt av den berömda Roma 1988. Biagiotti har alltid hävdat att en parfym ska förstärka, inte dominera, kvinnans personlighet.

Kashmirrevolutionen

Under tidigt sjuttiotal lanserade Laura Biagiotti sin första kvinnliga kollektion där hon introducerade lyxtyget kashmir till modevärlden. Detta ledde till att hon blev känd som "Kashmirdrottningen", för sin användning av detta exklusiva material i alla sina kollektioner. Laura Biagiotti anses vara en ambassadör för italienskt mode globalt. Hon var bland annat den första italienska designern som presenterade en modekollektion i Kina, och har fått erkännanden för att föra italienskt mode till nya marknader.

Utmärkelser och internationella framträdanden

Biagiotti mottog 1993 Marco Polo-trofén för att ha introducerat italiensk industri i Kina. Hon var också den första italienska designern att visa upp sina kollektioner i Moskva och Kairo. 2006 presenterade hon sin Laura Biagiotti Dolls-kollektion för barn i Dubai, vilket var en betydande händelse för märket. Laura Biagiottis design kännetecknas av modern fräschör och enkel elegans. Hennes parfymer är klassiska och kompletterar bärarens stil, vilket har bidragit till deras popularitet. Laura Biagiotti är grundaren av modehuset The House of Biagiotti, ett av Italiens största modehus.

Laura Biagiotti hos NordicFeel

Idag inkluderar Laura Biagiottis varumärke ett brett utbud av produkter. Varje år presenterar Biagiotti över 70 nya kollektioner, som sträcker sig från kläder för kvinnor, män och barn till accessoarer som skor, handväskor, solglasögon och parfymer. Hos NordicFeel hittar du en mängd klassiska och älskade parfymer från Laura Biagiotti, tillsammans med tillbehör som deodorant och body lotion. Utforska vårt sortiment och förgyll ditt eller någon annans liv med en väldoftande Laura Biagiotti-parfym.