Ansiktsskrubb & Peeling

En peeling eller ansiktsskrubb har till syfte att avlägsna döda hudceller och förnya så att huden lättare kan ta upp efterföljande hudvård. Peeling är ett måste för en komplett hudvårdsrutin. Använd peeling en till två gånger i veckan, följ upp med en ansiktsmask som är anpassad efter din hudtyp eller ditt specifika behov.

139 Artiklar
(1)
FILORGA
Sleep & Peel 4.5
40 ml
(15)
Maria Åkerberg
Papaya Peeling
100 ml
(2)
FILORGA
Oxygen-Peel
150 ml
(71)
The Ordinary
AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - Blodmask
30 ml
(24)
Dermalogica
Daily Microfoliant - Peeling
75 g
-25%
Exuviance
Triple Microdermabrasion Face Polish
75 g
(10)
Maria Åkerberg
AHA & Jojoba Peeling
100 ml
(29)
Peter Thomas Roth
Pumpkin Enzyme Mask
150 ml
Ole Henriksen
Transform
Lemonade Smoothing Scrub 90 ml
-10%
Klairs
Gentle Black Sugar Facial Polish
110 ml
(10)
M Picaut Swedish Skincare
Exfoliating Peel Mask
50 ml
(1)
Clinique
Blackhead Solutions
7 Day Deep Pore Cleanse & Scrub 125 ml
(24)
Dermalogica
Daily Microfoliant - Peeling
13 g
(13)
Sensai
Silky Purifying Silk Peeling Powder
40 g
(1)
Dermalogica
MultiVitamin Thermafoliant
75 ml
-10%
Beauty of Joseon
Apricot Blossom Peeling Gel
100 ml
Dermalogica
Rapid Reveal Peel
10x3 ml
Clarins
Comfort Scrub
50 ml
(3)
Clinique
Exfoliating Scrub
Gommage Tonique 100 ml
-25%
Biotherm
Homme Facial Scrub
125 ml
-25%
Peter Thomas Roth
Even Smoother™ Glycolic Retinol Resurfacing Peel Pads
60 ml
Bioline Jatò
Exfo Scrub
125 ml
-10%
(3)
Elemis
Papaya Enzyme Peel
Anti-Age, 50 ml
(4)
Clinique
Skin Supplies for Men
Face Scrub 100 ml
Peter Thomas Roth
Peptide 21 Exfoliating Peel Pads
270 g
(1)
Löwengrip
Purify My Skin
Facial Scrub 75 ml
-25%
Exuviance
Gentle Daily Exfoliating
60 Pads
-20%
Clarins
One-Step Gentle Exfoliating Cleanser
125 ml
Hickap
Radiance Reborn Exfoliating Peeling
100 ml
(2)
Lumene
PUHDAS Deeply Purifying Birch Scrub
(3)
Clarins
Fresh Scrub
50 ml
(3)
Kerstin Florian
Correcting
At-Home Professional Peel
(9)
The Ordinary
Lactic Acid 10% + HA 2%
30 ml
(5)
Clinique
Rinse Off
7 Day Scrub Cream 100 ml
(10)
Pixi
Glow Peel Pads
60Pcs
bareMinerals
Poreless Exfoliating Essence
150 ml
Bulldog
Original Face Scrub
(1)
Lancôme
Rose Sugar Scrub
100 ml
-25%
Exuviance
Daily Resurfacing Peel
36 pcs
-10%
(1)
Recipe for men
Facial Scrub
100 ml
(2)
Ole Henriksen
Balance
Pore-Balance Facial Sauna Scrub 89 ml
-25%
Exuviance
Performance Peel AP 25
26 pads
Biotherm
Life Plankton Creamy Peel
150 ml
Babor
Refine Cellular Peeling Pads
60 pcs
The Ordinary
Lactic Acid 5% + HA
30 ml
(5)
The Ordinary
Mandelic Acid
30 ml
-25%
(1)
Medik8
Pore Refining Scrub
75 ml
-10%
Clarins
Beauty Flash Peel
50 ml
Visar 48 av 139 Artiklar
Visa fler produkter

Ansiktsskrubb & Peeling

Vad är peeling?

En peeling eller ansiktsskrubb som det även kallas, har till syfte att avlägsna döda hudceller och förnya så att huden lättare kan ta upp efterföljande hudvård. Peeling är ett måste för en komplett hudvårdsrutin. Använd peeling en till två gånger i veckan, följ upp med en ansiktsmask som är anpassad efter din hudtyp eller ditt specifika behov. Tänk på att alltid använda solskydd då huden blir extra känslig efter peeling. Är du osäker på vilken hudtyp du har? Gör vår Hudanalys!

 

Peelingen exfolierar huden, det vill säga avlägsnar gamla hudceller. Detta gör att du får en ren och klar hy, lyster och en jämnare hudyta. Med hjälp av en peeling kan du motverka tilltäppta porer och få bukt med en hel del andra hudproblem som acne, finnar, ojämn hudstruktur och yttorrhet.

 

En peeling finns i olika typer av utföranden: kornpeeling, enzympeeling, multipeeling, peelingpads eller syrapeeling. Välj din peeling efter behov eller smak.

Mekanisk peeling

En klassiker - den mekaniska peelingen, också kallad kornpeeling, som består utav små microkorn ofta av naturliga ingredienser. Denna peeling masseras försiktigt in i ansiktet med fingrarna för att sedan sköljas av med vatten. Denna typ av peeling passar en grovare hudtyp som inte är så känslig.

Enzympeeling

Till skillnad från kornpeelingen är enzympeeling en annan typ som du inte masserar in utan låter verka på huden och så sköter den jobbet själv. Enzympeelingen innehåller ofta fruktenzymer som exfolierar huden varsamt. En sådan peeling applicerar du på rengjord hud med fingrarna. Enzympeeling arbetar på djupet och verkar exfolierande. Passar en känsligare hy.

Multipeeling

Det finns också så kallade multipeelingar som kombinerar kornpeeling tillsammans med enzymer och/eller syror. Dubbelverkande effekt då en multipeeling polerar huden med microkorn samtidigt som den använder syror för att jobba djupare ner i huden.

Peeling pads

Något som är otroligt smidigt och smart är att det nu finns peelingar i form av pads. Perfekt för dig som vill ha ett smidigt och effektivt sätt att exfoliera. Peelingpadsen sveper du över ansiktet och sedan är det klart! Idealiskt att ta med på resan eller använd när du vill ha en snabb peeling som kräver lite mindre tid.

Kemisk peeling / Syrapeeling

En syrapeeling, eller en kemisk peeling som det också kallas använder sig av milda syror. Det finns en syra för alla! Kanske har du hört talas om de olika syrorna: AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra?

AHA syra

AHA-syra utvinns ur socker från olika växter och har exfolierande egenskaper samtidigt som den tillför fukt till huden. Detta är kanske en av de vanligaste syrorna i dagens hudvård. Till skillnad från BHA-syror är AHA-syror vattenlösliga. Ger en mild men effektiv exfoliering. AHA-syran förnyar huden och gör det lättare för efterföljande produkter att gå ner i huden. Hudytan blir slätare samtidigt som glåmigheten försvinner. Läs mer om de vanligaste AHA-syrorna nedan.

Citronsyra / Citric Acid

Citronsyra utvinns ur citrusfrukter och används i första hand i småmängder för att justera pH-värdet i hudvården, för att förhindra att produkten blir för alkalisk.

Glykolsyra / Glycolic Acid

Glykolsyra, den minsta av alla AHA-syror men kanske också den bästa. Glykolsyra har små molekyler som snabbt och effektivt tränger in i huden. Avlägsnar effektivt döda hudceller, samtidigt som torra hudpartier reduceras och torrhetslinjer minkar. Passar bäst till hud med acne, pigmentfläckar, rynkor och yttorrhet.

Mandelsyra / Mandelic Acid

Mandelsyra är en effektiv AHA-syra som har större molekyler än glykolsyran, och är därför inte lika kraftfull. Mandelsyra penetrerar huden långsammare än glykolsyra och passar därför även känsligare hudtyper. Tänk på att mandelsyra är ljuskänsligt och ska därför inte stå i direkt solljus. Används ofta för att behandla torr hud eller hud som blivit skadad av UV-strålar.

Mjölksyra / Lactic Acid

Precis som glykolsyran ingår Mjölksyra i gruppen av AHA-syror. Mjölksyra är en av hudvårdens mest populära AHA-syror. En kraftfull ingrediens som kan motverka acne, finnar, rynkor och förtidigt åldrande. Exfolierar huden samtidigt som den återfuktar. Mjölksyra är mildare ger mer fukt än glykolsyran. Mjölksyra utvinns ur mjölk, frukt, grönsaker och andra växter. Passar en lite känsligare hy. Ger en ren, klar hy och ljusar upp pigmenteringar.

Vinsyra / Tartaric Acid

Vinsyra är en AHA-syra med antioxidativa funktioner. Vinsyra finns i många växter, frukter och bär, bland annat i druvor och tamarinder som är en av de främsta syrorna i vin.

Äppelsyra / Malic Acid

Äppelsyra är en AHA-syra som utvinns ur omogen frukt, denna syra finns också naturligt i våra kroppar. Äppelsyran består av större molekyler än t.ex. glykolsyran och passar därför en känsligare hy på grund av den långsammare och mildare exfolieringen.

BHA syra / Beta Hydroxy Acid

BHA-syra löser upp fettet i huden och öppnar upp porerna. Till skillnad från AHA-syra är BHA-syra fettlöslig och har därför lättare att penetrera porer. Denna syra är bra för dig som lider av acne, pormaskar och tilltäppta porer. Den är även lugnande och antiinflammatorisk. Det passar också dig som har känslig hy eller pigmenteringar och ojämn hy.

Salicylsyra / Salicylic Acid

Salicylsyra är en multifunktionell BHA-syra som adresserar flera acne-relaterade orsaker. Dess främsta uppgift är att exfoliera och förnya huden. Eftersom att salicylsyra har förmåga att lösa upp tilltäppta porer och även exfoliera inuti porerna såväl som på hudytan, är den särskilt effektiv för att motverka acne-utbrott, inklusive vita och svarta pormaskar. Salicylsyra är även antiinflammatorisk och lugnande. Passar hud med acne, finnar, igentäppta porer.

PHA-syra

PHA-syra kan liknas vid AHA-syra men har andra egenskaper och är inte lika irriterande på en känslig hy. PHA-syra är mildare och går inte lika djupt ner i huden, därför passar den en känsligare hud eller hud med rosacea. Denna syra ger även mer fukt än andra syror.

 

I vårt sortiment här på NordicFeel hittar du peeling och ansiktsskrubb från marknadens främsta märken för ansiktsvård. Du kan köpa produkter som ingår i serier och matcha med resten av din hudvård, eller hitta en separat peeling eller skrubb som passar just ditt behov. Precis som med andra produkter för ansiktsvård kan du köpa peeling och ansiktsskrubb som är utformade för att behandla specifika problem, som pormaskar, acne, rynkor och fina linjer, samt pigmenteringar. Dock har även du som inte har ett specifikt hudproblem idag nytta av att sköta din hud för att förebygga uppkomst av framtida problem.