Kategorier
Filtrera
Biotherm

Biotherm

Biotherm är ett franskt märke som är världskända för sina effektiva och fräscha hudvårdsprodukter. Sedan starten har varumärket utmärkt sig gentemot sina konkurrenter med att sälja produkter som är baserade på ett koncentrerat källvatten, något de gör än idag. Källvattnet termalplankton har stor effekt på huden genom att både stärka och skydda den från fria radikaler och andra faror.

95 produkter från  Biotherm

Biotherm – med kraft från termalplankton

Biotherm är en riktig kändis om man talar om hudvård. Märket som kommer från Frankrike grundar sig på banbrytande upptäckter av den kvinnliga biologen Madame Jeanine Marissal. I södra Frankrike, under bergskedjan Pyrenéerna, fann hon en källa med mineralrikt vatten, innehållandes termalplankton. Denna sorts plankton är en superingrediens när man kommer till hudvård och lär ska ha verkliga föryngrande egenskaper. 1952 ansökte och fick Madame Jeanine Marissal patent på ämnet och det är än idag en ingrediens som återfinns i alla Biotherms produkter. Namnet Biotherm härstammar från termalplanktonet och Madame Jeanine Marissal själv, där bio står för hennes yrke biolog och termal för planktonet. 

 

Sedan starten i mitten av 1900-talet har företaget både växt och utvecklats från att ha bestått av tre produkter till mer än tio gånger så många. Man kom bland annat under slutet av 50-talet att utveckla mer återfuktande produkter och på 60-talet lanserades de första sol- och shapingprodukterna. I och med att företaget under 70-talet köptes upp av L’Oréal, kom det att ta sig utanför Frankrike och bli världskänt. Biotherm har sedan 1985 också en serie med hudvård anpassad för män, Biotherm homme, som även den finns i NordicFeels sortiment. För att marknadsföra sig har Biotherm som många andra märken gjort viktiga samarbeten och till exempel så har supermodellen Candice Swanepoel varit ansikte för märket.

 

Koncentrerat källvatten innehållandes termalplankton används i produkterna från Biotherm och är dess verksamma ingrediens. Dess fantastiska egenskaper gör att huden får de bästa möjliga förutsättningarna och tillsammans med andra nyttigheter som mineraler, vitaminer och naturliga oljor får huden en riktig fin och verksam behandling. En av Biotherms mest kända produkter är den fuktgivande bodylotionen, Biotherm Lait Corporel, som passar normal till torr hud. Med hjälp av sina verksamma ingredienser hjälper lotionen huden att återskapa den egna fuktighetsbarriären och den ser också till att elasticiteten skyddas. Hos NordicFeel kan du köpa lotionen ensam, eller som duo, ett två-pack för dig som har den som basprodukt i ditt badrumsskåp. 

 

En stund då nästan all hud behöver omtanke, oavsett ålder, är inför en dag i solen. I utbudet av Biotherms produkter hos NordicFeel finns ett flertal effektiva solprodukter. Här kan du välja mellan tjock kräm och tunnare lotion med en solskyddsfaktor från 6 upp till 50. Produkterna skyddar effektivt huden mot solens farliga strålar, samtidigt som den återfuktas. Utöver solprodukter och lotions, innefattar också sortimentet bland annat ett stort utbud av ansiktsprodukter för olika hudtyper och behov.