Kategorier
Filtrera
Calvin Klein - moderna unisexdofter

Calvin Klein

Calvin Klein är ett av världens största och mest kända dofthus, en symbol för den urbana sofistikerade amerikanska kulturen och en sann visionär. Varumärket har alltid varit en modern provokatör. Den breda doftportföljen har något att erbjuda alla och tilltalar därför både män och kvinnor med en modern känsla.

CK Women

Calvin Klein Women är en feminin doft med en fin touch av sensualitet. Doften är baserad på spänningen mellan en ljus och aromatisk blommig friskhet och en modern beroendeframkallande blandning av tränoter. Lätthet hos apelsinblomman blandas med sensualism från Eukalyptusbladen och skapar en doft med unik struktur utan gränser. Calvin Klein Women är en okonventionell fräsch och träig doft för kvinnor.

56 produkter från  Calvin Klein

Calvin Klein – Parfym för alla tillfällen

Calvin, eller Richard, Klein föddes i en judisk familj i amerikanska Bronx i början av 40-talet. Han studerade vid High School of Art and Design på Manhattan samt New York’s Fashion Institute Of Technology, där han år 2003 utsågs till hedersdoktor. Innan det egna märket startades, var han lärling och arbetade under några år som designer för andra märken. Calvin Klein har utöver att producera omtyckta underkläder och dofter också blivit känt för väl genomförda reklamkampanjer. Bland modeller som representerat märket finns världskändisar som Fredrik Ljungberg och Kate Moss. 

 

Calvin Kleins allra första parfym lanserades år 1978 och kom att döpas efter märket självt. Därefter har en mängd olika dofter kommit, däribland en av världens första unisexdofter CK one som fortfarande är populär och finns att köpa i olika storlekar hos NordicFeel. CK one karaktäriseras av fruktiga toppnoter av ananas och papaya, hjärtnoter med bergamot och jasmin samt en bas bestående av mysk. Ytterligare en spännande unisexdoft är CK be, som har toppnoter av enbär, hjärta av vit persika och en bas som rundar av med mysk. Överlag kännetecknas modehusets dofter av innovation och personlighet, men där finns också en fräschör och renhet som passar de allra flesta tillfällen. 

 

Utöver att ha populära dofter anpassade för båda könen, har Calvin Klein också skapat en rad populära parfymer i versioner specificerade för kvinnan eller mannen. CK In2U beskrivs som spontana dofter anpassade för dem som lever för stunden, presenteras i gult för en kvinnlig version och blått för mannen. Till klassiska dofter i manlig och kvinnlig version hör också kryddiga Eternity, som också finns i uppdaterade versioner som Eternity night, Eternity aqua och Eternity moment. 

 

Hos NordicFeel hittar du ett flertal av Calvin Kleins parfymer i olika storlekar. Calvin Klein har relativt prisvänliga dofter, vilket gör att du kan hitta en variant för dagen och en annan för kvällen och hålla fast vid den om du önskar. Om du söker en mer komplett doftbild, kan ett paket eller gift set där du kombinerar parfymen med till exempel deodorant eller body lotion vara en bra idé. Märkets öga för design sträcker sig inte bara till dess kläddesign och marknadsföring, också parfymernas flaskor har väl genomtänkt utformning som gör dem till enkla och samtidigt snygga detaljer i badrumsskåpet eller necessären.