Kategorier
Filtrera
Clarins hudvård

Clarins

Clarins är ett franskt familjeföretag för kosmetik som tillverkar produkter för hudvård, smink och parfym. Sedan starten på 50-talet har företaget präglats av innovation, men också tron på kvinnan och dess skönhet. Clarins är framstående i utvecklingen av hudvårdsprodukter och använder bland annat aktiva växtextrakt för att kunna erbjuda alla typer av hud den ultimata produkten. Testa nya Double Serum.

Clarins skönhetsskola

Se här hur du applicerar Clarins Double Serum för bästa effekt!

178 produkter från Clarins

Clarins – naturlig hudvård för alla behov

Clarins, ett familjeföretag som är över 50 år gammalt, grundades 1954 i Paris av Jacques Courtin-Clarins, som då var studerande inom medicin. Jacques var övertygad om att skönhet var starkt förbundet med lycka och välmående, en inställning som var helt ny när han öppnade sitt första institut för hudvård. Några år efter starten, utvecklade Jacques några helt plantbaserade och väldigt lyxiga skönhetsprodukter och med tiden växte företaget till att ta sig utanför Frankrikes gränser. Man har också sagts vara en viktig medspelare i den revolution där kändisar började våga visa sina kroppar på tidningsomslag och liknande. Clarins har idag sitt huvudkontor kvar i franska Neuilly-sur-Seine, men produkterna finns över hela världen. Grundaren Jacques, dog 2007 och sedan dess drivs Clarins av hans son, Christian Courtin-Clarins. Trots Jacques bortgång fortsätter Clarins att vara den ursprungliga livssynen trogen och arbetar för att förstå kvinnors olika behov och utveckla effektiva hudvårdsprodukter som svarar mot dessa. Utöver att ta fram välfungerande produkter för sina kunder, har Clarins stor respekt för naturen och brinner för att skydda biologisk mångfald. Det visar de genom att engagera sig i och stödja lokala samhällen och köpa allt sitt råa material i enighet med riktlinjerna för fair trade. 

 

Märkets popularitet märks inte bara i dess stora utbud och utveckling de senaste 50 åren, utan också i dess representation i tävlingar och utmärkelser. I den stora svenska tävlingen Swedish Beauty & Cosmetic Awards har Clarins för 2016 till exempel sin brun-utan-sol-produkt Radiance-Plus Golden Glow Booster for body nominerad som årets bästa solprodukt. Radiance-Plus Golden Glow Booster är en koncentrerad brun-utan- sol-produkt som du blandar ut med din vanliga hudkräm, vilket gör att du kan ha en härlig solbrun lyster året runt, utan att bryta din skönhetsrutin. Clarins serum Double Serum har också det fått utmärkelser och var under 2014 utsett till ett av årets bästa serum av svenska Elle. Serumet som kan användas som en kur, eller dagligen för den som är äldre, hjälper dels till att jämna ut huden och sudda ut linjer och porer, men är också återfuktande och skyddande.

 

Under större delen av sin tid på marknaden har Clarins fokuserat på skönhetsprodukter för kvinnor, men 2002 lanserades en linje med produkter för män. Denna kallas ClarinsMen och innefattar produkter som deodorant, rakgel och after shave. Hos NordicFeel hittar du produkter för både henne och honom från Clarins.