Kategorier
Filtrera

Gucci

54 produkter från Gucci

Gucci grundades 1921 i Italienska Florens av Guccio Gucci, som efter att ha arbetat på hotell i London och blivit inspirerad av gästers lyxiga bagage, ville Guccio skapa egna väskor. Idag är märket ett av världens mest kända lyxmärken och producerar allt från kläder till lyxiga väskor och parfymer. Märket som både är och har varit populärt bland kändisar har genom historien synts på ikoner som Grace Kelly och Audrey Hepburn och man har på senare år haft samarbeten med kända skådespelare som Blake Lively. Den första parfymen för kvinnan från Gucci lanserades 1974 och döptes till Gucci No 1. Efter den har ytterligare parfymer, som Gucci 3 och L’Arte di Gucci, producerats och blivit populära över hela världen. 

Gucci – Lyxiga parfymer med historia

Under sina nästan 100 år i modebranschen har Gucci hunnit utvecklas mycket som märke. Under sina första år på 20-talet, bestod verksamheten främst av läderarbeten och lyxiga bagage, men omfattningen blev med åren större när företaget växte. Guccis produkter känns igen på det ikoniska GG-monogrammet med två stycken G, där det ena är rätvinkligt och det andra upp och ner. En design som gör att loggan alltid går att läsa, oavsett från vilken vinkel den ses. Under större delen av 1900-talet sköttes företaget av Guccio Gucci och hans söner och företaget expanderade och öppnade butiker världen över. Under 80-talet hade familjen Gucci en del interna dispyter och Maurizio Gucci, barnbarn till Guccio Gucci, var 1988 tvungen att sälja familjeföretaget. Från mitten av 90-talet till början av 2000-talet arbetade Tom Ford som kreatör för märket, en roll som 2005 togs över av Frida Giannini som arbetade för Gucci fram till 2014. Sedan 2015 är det den tidigare relativt okände modedesignern Alessandro Michele som innehar rollen, en rekrytering som förvånade många i modevärlden.

 

Precis som märket i stort, förknippas Guccis parfymer med exklusivitet och elegans, något som uppskattas av kvinnor och män världen över. I vårt sortiment här på NordicFeel hittar du flera dofter från Gucci, bland annat Gucci Bamboo som lanserades våren 2015 och är inspirerad av den klassiska väskan med samma namn från 1947. Doften är mjuk men samtidigt intensiv med bland annat varma och träiga doftnoter kombinerade med blommiga noter från casablancalilja, apelsinblom och ylang ylang. Till populära herrdofter hör bland annat Gucci Guilty Pour Homme som har en unik och intensiv doft skapad för att vara såväl provocerande som förförande. Den bygger på inledande toner av citrusfrukter som citron och mandarin, samt krossade gröna bland och lite rosépeppar för att sedan övergå i noter av lavendel, kardemumma, apelsinblomma och neroliolja. Allt baseras på en ordentlig, träig och jordig bas. 

 

Parfymer från Gucci är inte bara lyxiga sett till sina dofter, också förpackningarna och flaskorna visar på detta och kan med fördel stå synligt på badrumshyllan. Utöver att shoppa parfymer hos NordicFeel, kan du från Gucci också handla kompletterande produkter som deodorant, after shave och body lotion, till exempel i paket eller gift sets. Många som testat på Guccis dofter faller och fastnar för deras komplexitet och lyxiga känsla.