Kategorier
Filtrera

Lumene

65 produkter från Lumene

Lumene är ett finskt varumärke med ett stort spännande sortiment. Företaget grundades 1971 och blev på endast 3 år det ledande skönhetsvarumärket i Finland. Framgången bakom de populära produkterna sägs vara ingredienser från den nordiska naturen i kombination med teknologisk expertis. I utbudet hittar du allt från mascaror, krämer och foundations till läppstift. Välj och vraka bland utbudet här nedanför, ta gärna filtreringen till hjälp för att hitta det du söker.

Lumene – Ta hand om din hud naturligt

Ett av de största varumärkena i moderna Finland, började med att tillverka teknokemiska produkter på 1940-talet och 20 år senare föddes Lumene. Förutom den höga kvalitén på produkterna, har märket inriktat sig på den nordiska kvinnan och detta syns i vårt sortiment där det bland annat finns puder, concealer och foundation. I Lumenes urval kan du hitta namn på hudvårdsprodukter som Bright Now Vitamin C, Time Freeze och Time Freeze Instant Lift Serum, som några exempel. Alla ingredienser är 100 % naturliga och utan konserveringsmedel, vilket har gjort Lumene världsberömt. Alla som älskar att vara nära naturen kommer hitta produkter för alla ändamål i Lumenes sortiment.

År 1948 grundade det finska läkemedelsföretget Orion ett företag med namnet Noiro. Efter att ha jobbat med läkemedel en längre tid, föddes det som vi nu känner som Lumene. Företaget är känt för att aldrig använda parabener eller andra onaturliga ingredienser. 
Det är väldigt viktigt, precis som i den finska kulturen (den arktiska miljön), att ingredienserna är från växterna, frukterna och bären som växer i den vackra grönskande naturen, och att de har maximal effekt på utseendet. Mottot är enkelt, det som är bra för naturen är bra för användaren. Tack vare sin inriktning finns det flertal länder som är återförsäljare av Lumenes produkter. Exempel på länder som detta finska företag exporterar i huvudsak till är grannlandet Ryssland.  Varumärkets dotterbolag inom Lumenekoncernen är placerade i Estland, USA, Lettland, Norge och även i Ryssland.

Det konstanta behovet att förbli ung har gjort att hudvårdsmarknaden vuxit enormt i modern tid. Beroende på krämens och produktens konsistens är det grundläggande att använda rätt sorts kräm för respektive hudtyp. Vissa krämer kan vara avsevärt tunnare, eftersom de är avsedda för tjockare, fettigare hud, medan torr hud kräver dessa tjockare, krämigare varianterna för att ge den bästa effekten. Det är viktigt att skydda huden både under nattetid och dagtid, då huden utsätts för torrhet och rynkor. Tranbärsextraktet, hjortron och lingonextrakt förhindrar huden från att skapa rynkor och är en bråkdel av alla de ingredienser som Lumene använder i sina krämer. Du kommer hitta mycket olika exotiska bär och oljor i sortimentet. Så klart är de alla fria från skadliga kemikalier.
Andra viktiga ingredienser är allt från antioxidanter, vitaminer till näringsämnen. För att säkerställa den bästa effekten, plockas de nordiska bären för hand. I ett flertal av Lumenes reklamer, används nordiska stjärnor, som den svenska modellen Elsa Hosk.

Många ser Lumene som ett sätt att smeka sin hud med extrakt direkt från naturens källa. Ta del av krämerna och serumen och börja ge din hud lite kärlek var dag.
Om naturen har en viktig roll i den dagliga hudvården, hittar du ett fantastiskt urval av produkter via oss på NordicFeel. Ge det till din mamma, eller en nära väninna och vi lovar dig att, din gest kommer uppskattas en lång tid framöver.