Vem kan använda Olaplex?
Olaplex passar alla hårtyper. Oavsett om ditt hår är färgbehandlat, texturbehandlat, naturligt eller något mitt emellan kan det skadas i den dagliga behandlingen.

 

Obehandlat hår

OLAPLEX passar perfekt för obehandlat hår. Det hjälper till att reparera skador samtidigt som håret skyddas mot slitage från värmeverktyg och miljömässiga faktorer. Olaplex stärker och förbereder håret inför framtida behandlingar.

 

Färgbehandlat hår

Olaplex kan blandas med alla färger och blekningar för att minska skador som kan uppstå vid de här behandlingarna. Olaplex används också för att behålla och reparera färgbehandlat hår och ger ett hälsosamt och vackert utseende.

 

Lockigt och naturligt strukturerat hår

Olaplex återuppbygger, omstrukturerar och förbättrar hårets förmåga att behålla fukt i lockar som har förlorat sin form. Olaplex ger lockigt hår en inre styrka och vårdar det så att lockarna blir fasta, vackra och mer motståndskraftiga. Även känsligt lockigt hår tål färgbehandlingar bättre när Olaplex används.

 

Rakt hår

Olaplex stärker rakt hår, gör det enklare att hantera, ger rörelse och glans. Håret kommer bli mer motståndskraftigt vid användning av exempelvis locktång, varma rullar eller plattänger om det har behandlats med Olaplex.

 

Extensions

Olaplex kan användas i alla extensions i 100 procent äkta hår. Håret kommer bli mer motståndskraftigt vid dagligt slitage samt användning av exempelvis locktång, varma rullar eller plattänger om det har behandlats med Olaplex.

 

Går det bra att använda Olaplex No.0, 3, 4, 5, 6, 7, 8 även om man inte har gjort en Olaplex-behandling på salong?

Alla konsumentprodukter i Olaplex-serien är fristående produkter som fungerar fantastiskt tillsammans men även helt fristående. Att använda samtliga produkter i serien ger den totala Olaplex-upplevelsen men är inget krav.

 

Behöver man fortfarande använda Olaplex No.3 om man använder No.3, 4, 5, 6, 7, 8?

No.3 är en djupverkande behandling (veckovis) som innehåller en riklig mängd Olaplex- molekyl och No.4, No.5, No.6 och No.7 (daglig användning) ersätter INTE denna behandling. Dock kompletterar de varandra på ett bra sätt.

 

Fungerar No.3 bättre om den sitter längre än 10 min?

Det har visat sig att No.3 får ännu bättre effekt om man förlänger behandlingen. Effekten avtar efter 10 min men om man har tid så är 30 min att föredra för maximal effekt.

 

Måste håret vara helt rent innan No.3?

Håret måste inte vara rent men för att vara helt säker på att man ska få maximalt resultat rekommenderar vi det. Om man använder stylingprodukter med mycket silikoner så finns annars risken att effekten av No.3 minskar eller helt uteblir.

 

Olaplex No.3 och No.8 – vad är skillnaden?

No.3 är en behandling som bibehåller hårets naturliga keratin och stärker håret inifrån. No.8 är en intensiv fuktinpackning som reparerar ger glans och ger en fantastisk volym. Ett självklart val och kombination till din hårvårdsrutin.

 

Vad är den största skillnaden på Olaplex och vanlig hårvård?

Den absolut största skillnaden är Olaplex-molekylen som sammanlänkar svavelbindningarna i håret. Det finns inget annat varumärke som kan erbjuda detta eftersom Olaplex har väldigt starka patent inom området.

 

Måste produkterna användas i en exakt ordning?

Det finns inga regler och vi förespråkar att man testar sig fram. Många väljer att använda No.4 före No.3, för att sedan avsluta med No.5. Olaplex No.6 och No.7 däremot är stylingprodukter du använder i handdukstorkat eller torrt hår. Kan användas separat eller efter No.3, 4, 5. No.8 är en hårinpackning som används veckovis för bästa resultat. Olaplex No.0 bör däremot användas med No.3 för bästa resultat. Se hur nedan.

 

Hur använder jag No.6 Bond Smoother?

Detta är en stylingprodukt du kan använda dagligen i handdukstorkat eller torrt hår. Applicera en liten mängd i håret, fördela från mitten av håret och ut i topparna. Kamma sedan igenom och styla efter önskemål. Observera att produkten är extremt dryg och innehåller värmeskyddande egenskaper. TIPS: Applicera några droppar av NO.7 Bonding Oil tillsammans med No.6 för en otrolig glans.

 

Hur används Olaplex No.0?

Applicera en generös mängd No.0 i torrt hår. Låt verka i 10 minuter. Skölj inte ur. Applicera därefter No.3, låt No.0 och No.3 verka tillsammans i ytterligare 10 minuter. Skölj schamponera och avsluta med balsam. Mer reparerande och 3x starkare hår när No.0 och No.3 används tillsammans som en 2-stegsbehandling.

 

Behöver jag använda Olaplex No.5 (balsam) efter Olaplex No.8 (inpackning)?

Avsluta med No.5 vid behov.