Kategorier
Filtrera

Ansiktsrengöring

531 Produkter i kategori Ansiktsrengöring

För att huden ska vara vacker och fräsch i längden kräver den omsorg. Till ett av de viktigaste momenten i ansiktsrengöring hör att avlägsna smink innan läggdags, men det är också viktigt med vanlig rengöring av ansiktet morgon och kväll. Med hjälp av speciella produkter utvecklade för ansiktet, kan du vara säker på att vara ren utan att riskera din huds hälsa! Ansiktsrengöring är en produkt som används dagligen och som därmed har stor inverkan på huden, dess utseende och funktion. Vilken ansiktsrengöring du ska välja, beror på vilka behov du har. Till att börja med utgår du från vilken typ av hud du har, men fundera också över om du ska tvätta bort smink eller bara rengöra huden.  

Visa alla Visa färre

Olika sorters ansiktsrengöring för olika behov

Idag finns det en rad olika ansiktsrengöringar från olika märken att välja mellan och vad just du behöver beror dels på din hudtyp, men också på om du använder smink eller inte. Har du känslig hud kan till exempel en mildare rengöring vara att rekommendera. För många passar det bra att använda en ansiktsrengöring för ansiktet och ytterligare en speciell rengöring för ögonen, men det finns också kombinerade produkter. För dig som använder vattenfasta produkter är det viktigt att ha en rengöring anpassad för dessa. Själva rengöringsproceduren bör, för extra bra resultat, följas upp med ansiktsvatten och självklart avslutas med återfuktande kräm. Eventuellt kan också ett serum användas innan krämen. För dig som är lite äldre är en speciell ögonkräm att rekommendera. Utöver din huvudsakliga rengöringsprodukt kan du komplettera din rengöringsrutin med en peeling att använda för djupare rengöring någon gång i veckan. En peeling hjälper dig att ta bort ojämnheter och orenheter i huden och gör att den känns fräsch och len.

För allra bästa resultat rekommenderas rengöring både morgon och kväll. På morgonen följer du upp rengöringen med en dagkräm och på kvällen med en tjockare nattkräm. Morgonrutinen med tvätt och återfuktning hjälper dig att få en bättre bas som make-up lättare fäster vid. Du får därmed ett fräschare resultat som håller längre. Att tvätta och återfukta på kvällen är viktigt för att få bort make-up, men också för att ta bort smuts och föroreningar som fastnar på huden under dagen. Det gör att ansiktsrengöringen är viktig oavsett om du är sminkanvändare eller inte. Beroende på hur din hud ser ut kan produkten för morgon- och kvällsrutinen variera. Bland ansiktsrengöringsprodukterna hittar du, utöver lotioner, gels, peeling och mousse, också wipes. Wipes kan användas speciellt för sminkborttagning, men de är också perfekta att ha med på resan eller ha i handväskan och på så sätt alltid ha möjlighet att fräscha upp ansiktet.

Kombinera gärna din ansiktstvätt med produkter från samma märke och linje för allra bästa resultat. Kompletterande produkter till din ansiktsrengöring är bland annat dag- och nattkräm, ögonkräm, toner och en peeling att använda ibland. Hitta de produkter som passar just dig och din hud och skapa rutiner för din ansiktsrengöring. Hos oss på NordicFeel kan du köpa produkter separat, men vi säljer också hela paket med ansiktsrengöring och tillhörande produkter från kända märken.