Kategorier
Filtrera

Hårspray & Mousse

356 Produkter i kategori Hårspray & Mousse

När du har skapat en fantastisk frisyr eller om din frisyr måste hålla sig hela dagen (exempelvis på bröllopet) är en riktigt bra hårspray ett måste. Hårspray fixerar, ger stadga till håret och ser till att frisyren håller sig på plats. Mousse ger ditt hår mer volym och en fin stadga utan att bli för stel. Beroende på vilken hårtyp du har och vad du önskar för resultat, kan det vara svårt att välja rätt produkt i denna hårvårdsdjungel. Som tur är har vi koll på våra produkter och kan hjälpa dig hitta den bästa produkten för ditt hår och dina önskemål.

Visa alla Visa färre

Hårspray & hårmousse – för en frisyr som ska hålla sig snygg

Om du vill ha en bättre textur i håret, få mer volym och dessutom en frisyr som känns stylad utan att vara för tidskrävande, är mousse rätt produkt. Mousse har varit populärt i många årtionden men idag används den på ett annat sätt. Från början var tanken att man skulle pumpa fram jättemycket mousse i handen för att genast massera in den i håret. Resultatet? Ett fett, stelt och tungt hår som inte gick att styla. Idag har det först och främst kommit mycket bättre produkter och vi vet hur man ska applicera dem på ett bättre sätt. Det räcker oftast med att du pumpar en gång och får fram en liten mousseklick i handen. Denna kan du jobba lite i händerna innan du applicerar den. Se till att håret inte är helt torrt, ca 70 % torrt brukar vara lagom. Därefter jobbar du in moussen i hårbotten och sedan kramar du in resterande mousse i längderna. Efter att moussen är i håret kan du dela upp håret i olika sektioner för att föna dessa runt en rundborste – snyggt och glammigt! 

Om du har väldigt lockigt hår kan du massera in moussen i håret när det är ca 30 % torrt. Låt det sedan torka av sig självt så får lockarna mer stadga, volym och spänst. Ofta tänker man att mousse endast fungerar för långt hår, men du med kort hår kan också se stora volymförbättringar. Om du snarare är ute efter att kunna fixera din frisyr snarare än att få naturliga lockar och en beachlook, är hårspray rätt produkt (du kan såklart även kombinera mousse och spray).

Det finns mängder av hårsprayer, vissa är till för att ge extra volym, andra för att ge håret stadga och vissa sprayer ger håret glans eller skyddar håret innan du ska använda värmeprodukter, som t.ex. plattång. För att få mer volym i håret finns bra hårsprayer, exempelvis Bed Head. Detta varumärke erbjuder hårsprayer som du kan spraya med i hårbotten och som då ökar volymen. Om du endast vill ha mer textur och stadga och inte supervolym, kan du välja en hårspray som inte är lika stark. Här kan du även hitta trevliga saltvattensprayer som ger dig en riktigt somrig beachlook.