Hårfön & Hårtork

Med en hårfön kan du inte bara torka ditt hår, du kan även skapa volym och lockar. Få känslan av en salongsföning hemma med en riktigt bra hårfön. I Nordicfeels sortiment hittar du bland annat hårfön med tratt, hårfön med diffuser och resefönar.


Hårfön & Hårtork

Med en hårfön kan du inte bara torka ditt hår, du kan även skapa volym och lockar. Få känslan av en salongsföning hemma med en riktigt bra hårfön. I Nordicfeels sortiment hittar du bland annat hårfön med tratt, hårfön med diffuser och resefönar.

Nyheter
 • Senaste månaden
 • Senaste 3 månaderna
Märke
 • Amika (2)
 • Babyliss (9)
 • Braun (1)
 • Cera (3)
 • Cloud Nine (2)
 • GA.MA (1)
 • ghd (12)
 • HH Simonsen (4)
 • Remington (13)
Betyg
 • (8)
 • (7)
 • (4)
47 Produkter

Vilken hårfön ska jag köpa?

Att välja hårfön kan vara knepigt, speciellt om du inte riktigt vet vad du är ute efter. Är du oftast stressad och bara vill få håret torrt snabbt utan några speciella preferenser? Eller är du ute efter en fön med diffuser som kan förstärka dina lockar? Om du värderar lyx och finess ska du satsa på en hårfön från ghd.

Vilken hårfön är bäst?

Att hitta en hårtork som passar dig och dina behov kan kännas svårt, det finns en uppsjö av hårtorkar där ute! Är du ute efter en bra hårfön som också är en tyst hårfön? Vi har ett brett utbud av hårfönar i bra kvalitet. För att göra det lite lättare för dig har vi gjort en lista på våra favoriter.

Remington hårfön - billig hårfön med bra kvalitet

Babyliss hårfön – tyst hårfön

OBH Nordica hårfön – hårfön med tratt

ghd hårfön – lyxig hårfön med professionellt resultat

Vad är diffuser?

Diffuser är ett tillbehör till din hårfön som gör det möjligt att torka dina lockar utan att göra håret frissigt. Diffusern fördelar värmen jämnt i håret och förstärker dina naturliga lockar. Kan användas till naturligt lockigt hår, självfall eller slätt hår för att skapa volym. Här har vi listat tre hårfönar med diffuser.

Remington fön med diffuser

GA.MA hårtork med diffuser

ghd Air hårfön med diffuser

Hur funkar en hårfön?

Hårfönens uppgift är att torka ditt hår snabbt och smidigt. Varje hårfön har sina speciella funktioner, det brukar finnas 2-3 olika värme reglage och en ”cool-shot”-knapp som ger kalluft för att håret ska svalna, så att frisyren håller längre. Det finns hårfönar i en mängd olika prisklasser, det som skiljer sig mest från billiga till dyrare fönar är motorn. Desto starkare motor, desto snabbare blir håret torrt!

Hur använder man hårfön?

Det finns många sätt att använda en hårfön på. Alla har sina tekniker och inget är egentligen rätt eller fel, man får helt enkelt gå efter den teknik som funkar bäst på ens eget hår. Men det finns några olika knep för den som är ute efter ett specifikt resultat. Volym med hårfön - För att få volym kan du böja dig fram, så att håret hänger ner mot golvet och sedan är det bara att föna! Slätt hår utan friss - För att få rakt, slätt och glansigt hår utan friss ska du satsa på en hårfön med tratt, så att luften koncentreras på en mindre punkt. Föna håret med rundborste så får du bäst resultat. Föna lockigt hår – Om du har lockigt hår kan det vara värt att investera i en hårfön med diffuser. Dela upp håret i sektioner och föna det med diffusern. Ta hellre svagare effekt på blåset, för att minimera friss.

Hur mycket sliter hårfön?

Vi har alla olika förutsättningar när det kommer till hår, vissa har tunna och fina hårstrån, medan andra har grova. Har du blekt ditt hår kan det vara extra känsligt för slitage och det finns några bra tips för att undvika kluvna toppar och torrt hår. För att minimera slitage av föning kan du låta håret självtorka lite innan du börjar föna, har du väldigt slitet hår kan du även dra ner på värmen för att vara extra skonsam.

Resehårtork

Smidig, nätt och lätt – en resehårfön är så pass liten och lätt att du kan få ner den i ett handbagage. Perfekt när du ska ut på resa och vill packa lätt. En resefön är ofta hopfällbar och kan till och med packas ner i en handväska. En liten hårfön är svår att inte älska! Kolla in någon av våra resefönar nedan.

BaByliss resefön

ghd resefön

HH Simonsen resefön

Produkten har lagts i kundvagnen