Plattång

Att platta håret är ett snabbt och smidigt sätt att styla en snygg frisyr. Gör håret frissfritt, slätt och glansigt, eller stora voluminösa lockar – möjligheterna är många. Genom att använda olika tekniker kan du platta håret rakt, lockigt eller vågigt. Med en bra plattång kan du ha en bra hårdag varje dag!


Plattång

Att platta håret är ett snabbt och smidigt sätt att styla en snygg frisyr. Gör håret frissfritt, slätt och glansigt, eller stora voluminösa lockar – möjligheterna är många. Genom att använda olika tekniker kan du platta håret rakt, lockigt eller vågigt. Med en bra plattång kan du ha en bra hårdag varje dag!

Nyheter
 • Senaste månaden
 • Senaste 3 månaderna
Märke
 • Babyliss (9)
 • Cera (6)
 • Cloud Nine (3)
 • GA.MA (2)
 • ghd (15)
 • HH Simonsen (3)
 • L'Oréal Professionnel (1)
 • OBH Nordica (2)
 • Remington (10)
Betyg
 • (14)
 • (6)
 • (1)
 • (3)
51 Produkter

Hur fungerar en plattång?

Plattången använder värme för att styla håret. En temperatur på cirka 185 °C brukar vara lagom för att styla hår. Med en plattång kan du styla håret rakt, lockigt och vågigt. Har du lugg så går den även utmärkt att styla med plattång. Om du stylar din lugg eller lockar håret så kan det vara bra att vrida ett varv, alltid bort från ansiktet så att luggen eller lockarna lägger sig fint och ramar in ansiktet. Glöm inte att rengöra din plattång då och då. Stylingrester samlas lätt på plattorna och de rengör du lätt med en lätt, fuktad trasa.

Vilken plattång är bäst?

Att köpa plattång kan kännas svårt, vilken är bäst för just ditt hår? Det finns många olika typer av plattänger, fundera ut på vad du kommer använda plattången till mest. Har du tjockt och långt hår? Då behöver du en plattång med lite bredare plattor, de breda plattorna kommer att underlätta när du stylar håret. Vill du istället skapa lockar? Leta efter en plattång med lite rundade kanter, detta gör att du lättare kan dra plattången genom håret och skapa stora lockar. Vad är då en ”bra plattång”? En bra plattång är en plattång med bra kvalitet, den ska vara smidig och använda, samtidigt som den ska uppfylla dina behov. Ska man köpa en billig plattång? Eller ska man investera i en dyrare variant? Allt beror på vilket behov du har, tänk efter innan du köper, vad du ska ha plattången till och hur mycket du kommer att använda den. Om du tänker använda den dagligen borde du investera i en riktigt bra plattång.

Hur får man rakt hår med plattång?

Det är enkelt att platta håret med plattång. Har du väldigt frissigt hår kan du förbereda håret med produkter för frissigt hår. Har du platt och livlöst kan du istället använda volymprodukter. Börja med att dela upp håret i sektioner, borsta igenom håret och för sedan plattången med ett lätt tryck samtidigt som du spänner åt sektionen så att håret är rakt. Gå igenom alla sektioner och låt svalna innan du tar några ytterligare produkter i. För att få extra glansigt och rakt hår kan du lägga i lite hårolja efter håret har svalnat. Här finns plattänger som är bra för att göra håret rakt och glansigt.

Hur lockar man håret med plattång?

Det kan kännas hopplöst första gången man ska locka håret med plattång, men efter några gånger kommer tekniken sitta och det blir bättre för varje gång. Med en plattång kan du skapa stora lockar, eller mindre, naturliga vågor. Borsta igenom håret och dela upp det i sektioner. För sedan plattången med ett lätt, men fast tryck, samtidigt som du vrider ett varv med jämn hastighet genom hela håret. Gå igenom alla sektioner och låt svalna innan du tar några ytterligare produkter i. Det går även utmärkt att locka håret med plattång för dig med kort hår. Här finns bra plattänger till att locka håret med!

Mini plattång

En liten plattång är perfekt att ha med sig när du ska ut och resa. En reseplattång kan du packa ner i handbagaget utan att den tar upp för mycket plats. En liten plattång är smidig att använda och perfekt för dig som har kort hår.

Produkten har lagts i kundvagnen