Plattång

Att platta håret är ett snabbt och smidigt sätt att styla en snygg frisyr. Gör håret frissfritt, slätt och glansigt, eller stora voluminösa lockar – möjligheterna är många. Genom att använda olika tekniker kan du platta håret rakt, lockigt eller vågigt. Med en bra plattång kan du ha en bra hårdag varje dag!

76 Artiklar
(1)
ghd
The Original IV Styler
(10)
ghd
Gold Styler - Plattång
(16)
ghd
Platinum + Styler - Plattång
ghd
Max Hair Straightener
(7)
ghd
Platinum+ White
(1)
Remington
Coconut Smooth Straightener (S5901)
(2)
BaByliss
Salon Brilliance Straightening & Curling Iron
ST482E
ghd
Duet Style Black
(4)
BaByliss
Ceramic Straight
230
Cloud Nine
The C9 Touch Iron
ghd
Gold Sunsthetic Collection
(9)
Remington
Ceramic Straight Slim 230
S3500 Straightener
BaByliss
Smooth Control 235 ST298E
(2)
Cloud Nine
Original Iron
(1)
HH Simonsen
True Divinity MK2 Black
(2)
Remington
PRO-Luxe Straightener
S9100
Cera
Bullet Straightening Iron
Cera
Wide Straightener
(13)
Remington
Pro Ceramic Ultra
S5505 Straightener
Hot Tools Professional
Evolve Black Gold
32 mm
ghd
Duet Style White
(2)
ghd
V Gold
Gold Mini Styler
Hot Tools Professional
Evolve Black Gold
25 mm
BaByliss
Sleek Finish
230
Cera
Straightener
ghd
Glide Pink Limited Edition
Pink 1 pcs
BaByliss
Smooth Pro 235 Straightener
Black/Copper
BaByliss
Super Styler straigthener
Black 1 pcs
(1)
L'Oréal Professionnel
Steampod Steam Straightener 3.0
(43)
Remington
Ceramic Straight 230
S1005 Straightener
(2)
BaByliss
Hydro-Fusion
Straighterner 235
(5)
Remington
Silk
S9600 Straightener
ghd
Curve Roll Bag & Heat Resistant Mat
350 g
ghd
Unplugged Pink Limited Edition
Pink 1 pcs
Cloud Nine
Core Original Cordless Iron
1 pcs
Cloud Nine
Core Wide Iron
1 pcs
GA.MA
Plattång Keration Line GI0208
Cera
Ceramic Freestyler
Remington
Pearl Straightener
(1)
ghd
Heat Resistant Glove
(1)
HH Simonsen
Infinity Styler
Black
(1)
GA.MA
GI0201
Straightener
(5)
Remington
Wet 2 Straight
S7300 Straightener
ghd
Unplugged Hair Straightener Matte Black
GA.MA
Plattång Keration Line GI0108
Cera
Compact Straightener
Remington
S8901 Hydraluxe Straightener
Cloud Nine
Core Micro Iron
1 pcs
Visar 48 av 76 Artiklar
Visa fler produkter

Plattång

Hur fungerar en plattång?

Plattången använder värme för att styla håret. En temperatur på cirka 185 °C brukar vara lagom för att styla hår. Med en plattång kan du styla håret rakt, lockigt och vågigt. Har du lugg så går den även utmärkt att styla med plattång. Om du stylar din lugg eller lockar håret så kan det vara bra att vrida ett varv, alltid bort från ansiktet så att luggen eller lockarna lägger sig fint och ramar in ansiktet. Glöm inte att rengöra din plattång då och då. Stylingrester samlas lätt på plattorna och de rengör du lätt med en lätt, fuktad trasa.

Vilken plattång är bäst?

Att köpa plattång kan kännas svårt, vilken är bäst för just ditt hår? Det finns många olika typer av plattänger, fundera ut på vad du kommer använda plattången till mest. Har du tjockt och långt hår? Då behöver du en plattång med lite bredare plattor, de breda plattorna kommer att underlätta när du stylar håret. Vill du istället skapa lockar? Leta efter en plattång med lite rundade kanter, detta gör att du lättare kan dra plattången genom håret och skapa stora lockar. Vad är då en ”bra plattång”? En bra plattång är en plattång med bra kvalitet, den ska vara smidig och använda, samtidigt som den ska uppfylla dina behov. Ska man köpa en billig plattång? Eller ska man investera i en dyrare variant? Allt beror på vilket behov du har, tänk efter innan du köper, vad du ska ha plattången till och hur mycket du kommer att använda den. Om du tänker använda den dagligen borde du investera i en riktigt bra plattång.

Hur får man rakt hår med plattång?

Det är enkelt att platta håret med plattång. Har du väldigt frissigt hår kan du förbereda håret med produkter för frissigt hår. Har du platt och livlöst kan du istället använda volymprodukter. Börja med att dela upp håret i sektioner, borsta igenom håret och för sedan plattången med ett lätt tryck samtidigt som du spänner åt sektionen så att håret är rakt. Gå igenom alla sektioner och låt svalna innan du tar några ytterligare produkter i. För att få extra glansigt och rakt hår kan du lägga i lite hårolja efter håret har svalnat. Här finns plattänger som är bra för att göra håret rakt och glansigt.

Hur lockar man håret med plattång?

Det kan kännas hopplöst första gången man ska locka håret med plattång, men efter några gånger kommer tekniken sitta och det blir bättre för varje gång. Med en plattång kan du skapa stora lockar, eller mindre, naturliga vågor. Borsta igenom håret och dela upp det i sektioner. För sedan plattången med ett lätt, men fast tryck, samtidigt som du vrider ett varv med jämn hastighet genom hela håret. Gå igenom alla sektioner och låt svalna innan du tar några ytterligare produkter i. Det går även utmärkt att locka håret med plattång för dig med kort hår. Här finns bra plattänger till att locka håret med!

Mini plattång

En liten plattång är perfekt att ha med sig när du ska ut och resa. En reseplattång kan du packa ner i handbagaget utan att den tar upp för mycket plats. En liten plattång är smidig att använda och perfekt för dig som har kort hår.