Ansiktsrengöring

Din hud kräver omsorg för att hålla sig fräsch och vacker i längden. Ett av de viktigaste stegen i din hudvårdsrutin är att tvätta bort smink och solkräm innan läggdags, men det är också viktigt att rengöra själva ansiktet morgon och kväll. Här kan du hitta produkter som hjälper till med båda, antingen som seperata produkter eller i en och samma produkt. Med produkter som är utvecklade för ansiktet kan du vara säker på att du inte skadar din huds hälsa. När du väljer rengöring bör du utgå från din huds behov, vilken hudtyp har du? 

0 Artiklar
Visar 48 av 0 Artiklar
Visa fler produkter

Ansiktsrengöring

Olika sorters ansiktsrengöring för olika behov

Idag finns det en rad olika ansiktsrengöringar från olika märken att välja mellan och vad just du behöver beror dels på din hudtyp, men också på om du använder smink eller inte. Har du känslig hud kan till exempel en mildare rengöring vara att rekommendera. För många passar det bra att använda en ansiktsrengöring för ansiktet och ytterligare en speciell rengöring för ögonen, men det finns också kombinerade produkter. För dig som använder vattenfasta produkter är det viktigt att ha en rengöring anpassad för dessa. Själva rengöringsproceduren bör, för extra bra resultat, följas upp med ansiktsvatten och självklart avslutas med återfuktande kräm. Eventuellt kan också ett serum användas innan krämen. För dig som är lite äldre är en speciell ögonkräm att rekommendera. Utöver din huvudsakliga rengöringsprodukt kan du komplettera din rengöringsrutin med en peeling att använda för djupare rengöring någon gång i veckan. En peeling hjälper dig att ta bort ojämnheter och orenheter i huden och gör att den känns fräsch och len.

För allra bästa resultat rekommenderas rengöring både morgon och kväll. På morgonen följer du upp rengöringen med en dagkräm och på kvällen med en tjockare nattkräm. Morgonrutinen med tvätt och återfuktning hjälper dig att få en bättre bas som make-up lättare fäster vid. Du får därmed ett fräschare resultat som håller längre. Att tvätta och återfukta på kvällen är viktigt för att få bort make-up, men också för att ta bort smuts och föroreningar som fastnar på huden under dagen. Det gör att ansiktsrengöringen är viktig oavsett om du är sminkanvändare eller inte. Beroende på hur din hud ser ut kan produkten för morgon- och kvällsrutinen variera. Bland ansiktsrengöringsprodukterna hittar du, utöver lotioner, gels, peeling och mousse, också wipes. Wipes kan användas speciellt för sminkborttagning, men de är också perfekta att ha med på resan eller ha i handväskan och på så sätt alltid ha möjlighet att fräscha upp ansiktet.

Kombinera gärna din ansiktstvätt med produkter från samma märke och linje för allra bästa resultat. Kompletterande produkter till din ansiktsrengöring är bland annat dag- och nattkräm, ögonkräm, toner och en peeling att använda ibland. Hitta de produkter som passar just dig och din hud och skapa rutiner för din ansiktsrengöring. Hos oss på NordicFeel kan du köpa produkter separat, men vi säljer också hela paket med ansiktsrengöring och tillhörande produkter från kända märken.